Ранок важливо починати з відмінного настрою і смачної їжі. Однак слід пам’ятати, що деякі продукти не можна їсти на голодний шлунок. Ми склали невеликий список того, що краще не вживати на сніданок на думку дієтологів.

Цукерки, цукор і тістечка, з’їдені натщесерце, стимулюють викид інсуліну в кров, що сприяє розвитку цукрового діабету.

Копчені продукти

Якщо ви любите з’їдати на сніданок бутерброд з копченою ковбасою, позбавляйтеся від цієї шкідливої звички. Велика кількість солі і консервантів в такій закусці дратують стінки кишечника.

Банани

Цей плід, безумовно, вважається корисним, але тільки не натщесерце. Лікарі не рекомендують їсти банани на сніданок, оскільки доза магнію, яка міститься в одному банані, збільшує навантаження на серце.

Випічка

Хліб, булки і кекси, особливо, з дріжджового тіста неймовірно смачні… І такі ж шкідливі. Дріжджі дратують стінки шлунка і викликають підвищене газоутворення, що призводить до здуття живота.

Овочі

Звикли до салату з ранку? забувши. Свіжі овочі надають агресивний вплив на шлунок, що загрожує виразкою і гастритом.

Апельсиновий сік

Дієтологи розвінчують найпопулярніший міф про користь апельсинового фрешу на сніданок: починати свій сніданок з такого напою не варто! фруктові кислоти, якими багатий апельсиновий сік, з часом можуть стати причиною все тієї ж виразки.

Кава

Кава прискорює вироблення шлункового соку. Якщо ви перед цим не поїли, то отримаєте печію, нетравлення або синдром роздратованого кишечника. Краще замініть каву одним з цих підбадьорливих сніданків. Смачно і корисно.

Груші

Груші багаті клітковиною, яка може негативно вплинути на ніжні стінки кишечника, якщо ласувати ними з ранку.

Алкоголь

Алкоголь на порожній шлунок відразу ж потрапляє в кров, через що рівень глюкози різко падає. Це серйозний стрес для організму, так що не варто випробовувати долю на міцність.

Холодна вода

Крижана вода загальмовує процес травлення і навіть може спровокувати спазм жовчного міхура або кишечника. Вранці переважно пити воду кімнатної температури.

Йогурт

Користь ферментованих кисломолочних продуктів відома всім, але не тоді, коли молочнокислі бактерії працюють в порожньому шлунку. В такому випадку вони в більшості своїй просто гинуть від соляної кислоти.

Що їсти на сніданок?

Дієтологи рекомендують їсти на сніданок білкове блюдо зі складними вуглеводами, невеликою кількістю жиру і вітамінами. Наприклад, варене яйце, сир, кашу, а також горіхи і ягоди. Прості і смачні рецепти з вівсянки ви можете знайти в цій статті, а як правильно вибрати ягоди читайте тут. Чай і каву рекомендується пити через 30 хвилин після сніданку. Також важливо не сильно наїдатися в перший прийом їжі, оскільки шлунку важко впоратися з великим обсягом їжі.