8 варіантів замовлення напоїв, які повинен знати кожен чоловік

0
1

У кожної сфери діяльності – від збройних сил до світу мистецтва – є власна мова. Технічні терміни або звичайні фрази, використовувані в будь-якому середовищі, можуть здивувати і навіть збентежити людини, вперше їх почув.

Ви не знаєте, що таке «ведмідь у повітрі» для водія вантажівки? Або про що говорить будівельник, коли у нього «все шляхом»? Не хвилюйтеся! Цього не розуміє ніхто на світі. Це арго – секретний мову професіоналів.

Те ж саме можна сказати і про світ алкоголю. Різноманітність напоїв і коктейлів може запаморочити вам голову не тільки своїми градусами. Ось кілька термінів барменів, які дозволять вам зробити правильний замовлення.

Зміст

  • 1 Аперитив / Дижестив
  • 2 З льодом
  • 3 З твистом
  • 4 Охолоджений
  • 5 Маддл
  • 6 Чистий
  • 7 Брудний
  • 8 Вірджін (безалкогольний)

Аперитив / Дижестив

Ці поняття говорять про те, в який час подавати напій. Аперитиви подаються до їжі, вони покликані стимулювати апетит. Зазвичай це сухі, а не солодкі напої. Аперитивом може бути джин або вермут.

А ось дижестив замовляють після їжі, він допомагає травленню. Зазвичай це солодкі напої – бренді або портвейн.

З льодом

Один з найбільш поширених термінів. Він каже бармену, що ви хочете напій, налитий у невисокий склянку з кубиками льоду. Ви можете вибрати напій з льодом або без – це питання переваг. Пам’ятайте, що деякі напої втрачають свій смак при розведенні, так що замовляючи напій з льодом, порадьтеся з барменом, чи варто це робити.

З твистом

Багато хто вважає, що фрукти тільки прикрашають коктейль, однак вони ще і надають йому смак. Шкірку лимона нарізають спеціальним інструментом і поміщають в напій або на крайку келиха – це називається «з твистом».

Охолоджений

Це варіант між чистим напоєм і напоєм з льодом. Напій змішують з кубиками льоду, щоб добре охолодити, а потім лід прибирають. Це призводить до того, що напій стає холодним, а його смак не розбавляється тане льодом.

Маддл

Якщо ви бачите, що бармен озброюється товкачем (маддлером), не дивуйтеся. Він просто збирається додати в коктейль розім’яті фрукти або трави. Прикладом такого коктейля є всім відомий мохіто. При розминанні з фруктів і трав виділяється сік і ефірні олії для посилення смаку.

Чистий

Без льоду, без води, без змішування – ось що ви отримаєте, замовляючи чистий напій. Багато вважають, що деякі сорти бренді і скотча найкраще розкриваються при кімнатній температурі, тому замовляють їх чистими. Будь-який напій, замовлене в чистому вигляді, потягують, а не перекидають залпом, як це люблять показувати у фільмах.

Брудний

Брудний напій не означає, що вам наллють в забруднений келих. Зазвичай це означає, що до мартіні додають барні оливки, сік яких робить напій каламутним і додає йому солонуватий смак.

Верджін (безалкогольний)

Ви за кермом і будете розвозити по домівках всіх друзів після вечірки? Замовте безалкогольний коктейль. Він може бути зроблений на основі соку. Тільки ніколи не замовляйте безалкогольну Куба Лібре!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here