За останні роки тема екологічності та усвідомленого споживання стала номер один у всьому світі. І одна з найболючіших серед них-сміття. Ми зібрали кілька рекомендацій, які допомагають людям по всьому світу перестати викидати їжу.

Отже, перед черговим походом в магазин обов’язково складіть список продуктів, які вам потрібні. Банально, але працює. Часто так буває, що йдемо за хлібом, а разом з ним купуємо ще купу всього не потрібного. А ще частіше так-йдемо за чимось смачненьким, але за чим саме незрозуміло. Саме тому краще заздалегідь складати план покупок і не відходити від нього.

Багато продуктів (зелень, ягоди, овочі) продаються відразу у великих упаковках, тому часто залишки доводиться викидати. Є лайфхак: відправляйте залишилися продукти в морозильну камеру для продовження терміну придатності.

Навчіться правильно користуватися холодильником! вивчіть, як зберігати їжу, щоб вона не псувалася швидко. Наприклад, деякі продукти (банани, картопля, огірки, часник і цибуля) взагалі не можна тримати в холоді, а зелень краще залишати в ємності з водою.

Супи, соки, компоти та інші напої завжди зберігайте в посуді із закритою кришкою — так ви продовжите термін придатності і збережете смак страви надовго.

І не забувайте частіше наводити порядок на полицях! перевіряйте, які з продуктів вже незабаром можуть зіпсуватися, якщо не з’їсти їх прямо зараз.

Користуйтеся системою фудшерінга! є безліч різних онлайн-платформ, де ви можете знайти однодумців і регулярно «жертвувати» нужденним непотрібну вам їжу.

Більше того, ви можете почати ділитися продуктами з друзями або сусідами. Чим не привід частіше спілкуватися з людьми? в ім’я порятунку планети все-таки!

Не вірте знижкам і акціям. Багато екоактивісти взагалі вважають, що пора прибрати всі ці «3 за ціною 1», «платиш за один — отримуєш два» і так далі. Особливо це стосується швидкопсувних продуктів.

Для більш просунутих і усвідомлених є варіант харчуватися тільки в тих кафе і ресторанах, де пропонують їжу, яка може піти на списання, зі знижкою до 80 відсотків.

Величезна кількість закладів щодня позбавляються від ще свіжих і смачних страв, які не зуміли вчасно продати. Наприклад, в обід ви можете знайти за вигідною ціною смачні круасани зі сніданку, а ввечері під закриття забігти в кафе і забрати ланч, який виявився нікому не потрібен днем.