Приємного апетиту!

Овочева запіканка «Південна»

Інгредієнти:
1 середній кабачок
3 помідора
2-3 картоплини
3 ст. л. вершкового масла
2 ст. л. борошна
2 ст. молока
1 яйце
сіль
100гр. дрібно натертого сиру.

Приготування:
Овочі нарізаємо тонкими скибочками. Дно форми для запікання змащуємо маслом і викладаємо овочі внапуск, солимо.
Варимо соус: для цього обсмажуємо борошно з маслом, додаємо молоко, безперервно помішуючи, варимо до загустіння. Знявши з вогню, додаємо яйце, добре збиваючи, солимо соус. Заливаємо овочі соусом.
Посипаємо сиром. Запікаємо ~30 при 180 градусах хвилин до рум’яної скоринки.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Запечена піца-спагетті

Інгредієнти:
Спагетті – 340 г
Сіль – 1 чайна ложка
Свиняча ковбаса – 480 г
Пепероні – 60 г (близько 30 слайсів)
Томат-паста – 740 г
Тертий пармезан – 60 г
Суміш тертих сирів – 230 г

Приготування:
Відваріть спагетті, злийте і викладіть на змащене маслом блюдо.
Обсмажте на сковороді ковбасу (до коричневотого відтінку). Перекладіть на тарілку і на сковороді обсмажте пепероні до хрусткої скоринки (близько 4 хвилин).
На спагетті викладіть обсмажену ковбасу, залийте томат-пастою. Викладіть половину пепероні – сир – інше пепероні.
Випікайте при 175 градусах близько 30 хвилин. Сир повинен розтопитися і починати корічневеть. Якщо він коричневіє занадто рано, то закрийте блюдо фольгою.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Картопля з шинкою

Інгредієнти:
картопля великий – 6шт
шинка – 50 грам
сметана – 1 1/2 склянки
яйце – 3 шт
сир тертий – 4ст.л
масло – 1ч.л.
борошно – 1 / 4 ст. л,
сіль – 1 год.л.

Приготування:
1. Відваріть картоплю в шкірці в підсоленій воді, очистимо й наріжемо кружальцями; шинку дрібно порубаємо.
2. Викладемо в приготовану форму шар картоплі і шинки.
3. Сметану перемішати з яйцями, борошном, тертим сиром (залиште трохи на посипання), сіллю і виллємо на картоплю.
4. Зверху покладемо шар картоплі, покладемо шматочок масла і посиплемо тертим сиром. Запікаємо в духовці протягом 40-45 хвилин.
5. Подаємо, нарізавши на порції.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Смачна запіканка кабачкова

Приготування:
Відварити рис – 3 столових ложки, змішати з 500гр. фаршу. Посолити, поперчити.
Гриби 300гр порізати невеликими шматочками, цибулю півкільцями. Обсмажити на рослинному маслі
Кабачок очистити від шкірки, нарізати уздовж тонкими (чим тонше, тим краще) скибочками 3мм,злегка присолити. Я не чистила шкірку, поки вона ще м’яка.
Форму для кексу змастити рослинним маслом, викласти кабачки, так щоб краї кабачків звисали. У мене немає такої форми, тому я робила в сковорідці, а вона трохи завелика
Викласти фарш.
Наступний шар гриби з цибулею,потім решті фарш.
Нарізати помідори, покласти,
посолити, поперчити, змастити майонезом з часником і кропом, закрити кінчиками кабачків,покрити шаром майонезу. Поставити в духовку і тушкувати до готовності.
Готову викласти на блюдо, прикрасити помідорами і зеленню.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Листкова картопля “На всі випадки життя”

Інгредієнти:
Картопля – 20 шт.
Цибуля – 3-4 шт.
М’ясо – скільки піде
Сир – 300-400 г
Майонез – 2 упаковки
Сіль
Спеції
Зелень
Приготування:
Замість курки можна використовувати свинину. Тоді порядок шарів трохи змінюється: картопля, м’ясо, цибуля.
Нарізати цибулю півкільцями і замаринувати його в майонезі. Нарізати картоплю, посолити, замаринувати в майонезі. Курку (не повірите!) теж замаринувати в майонезі!
Посолити, додати спеції за смаком. Через годину все викласти на деко шарами:
1. Картопля.
2. Цибуля.
3. М’ясо.
Поставити в духовку і готувати при температурі 220 градусів 40-50 хвилин. Потім посипати тертим сиром і рубаною зеленню.
Коли сир розплавиться – листкова картопля готова, можна подавати її на стіл.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

М’ясо під шубою”

Інгредієнти:
свинина – 1 кг (якщо не любите свинину, то можна взяти 2 курячих грудки)
помідори – 2-3 шт.
ріпчаста цибуля – 3 шт.
картопля – 3-4 шт.
часник – 4-5 зуб.
сир – 200-250 гр.
зелень
сіль
майонез

Приготування:
1. М’ясо обмити, обсушити, нарізати скибочками (кожен скибочку за смаком посолити, поперчити). 2. Картоплю натерти на крупній тертці.
3. Цибулю порізати кільцями.
4. Помідори порізати півкільцями і обваляти їх в майонезі .
5. Сир натерти на крупній тертці.
6. Часник придушити в чеснокодавилке.
7. Зелень порубати.
Послідовність викладення на деко:
1. Змастити деко олією.
2. Викласти скибочки м’яса, цибуля, тертий картопля, помідори (змастити майонезом).
3. Ставимо в духовку на 40-50 хв. при t° 200-220 градусів.
4. За 5-10 хвилин до закінчення приготування змастити пригніченим часником, посипати тертим сиром і рубаною зеленню. Поставити назад в духовку і буквально через кілька хвилин Ваше блюдо готове.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Запіканка з кабачків з фаршем

Інгредієнти:
– Кабачки молоді — 3 штуки
– Фарш м’ясний — 500 г
– Помідори — 450 г
– Цибуля ріпчаста — 1 головка
– Сир твердий — 200 г
– Томатна Паста — 2 столові ложки
– Яйце — 2 штуки
– Сметана — 200 г
– Сіль — за смаком
– Перець чорний мелений — за смаком
– Масло вершкове — 10 г
– Масло рослинне — 20 мл

Приготування:
Цибулю обсмажити на олії, додати фарш і томатну пасту. Обсмажити до готовності фаршу.Кабачки натерти на крупній тертці, віджати зайву вологу.
Яйця збити з майонезом або сметаною.Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти шарами: обсмажений фарш, кабачок, залити сумішшю яйця і майонезу (сметани), покласти помідори, порізані кільцями і зверху посипати тертим сиром.
Запікати при температурі 180 градусів 30 хвилин.

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Картопляна запіканка

Інгредієнти:
Картопля – 400 г
Вершкове масло – 50 г
Рідкі вершки або молоко – 100 мл
М’ясний фарш – 300 г
Цибулина – 1 шт
Морква – 1 шт
Зубок часнику – 1 шт
Яйця – 1 шт
Сметана – 1 столова ложка
Зелений заморожений горошок – 100 г
Сир – 100 г
Томатної пасти – 1 столова ложка або 2-3 ложки кетчупу
Мускатний горіх 1/4 чайна ложка
Сіль, перець – за смаком
Олія для обсмажування

Приготування:
Очистіть і відваріть картоплю протягом приблизно 25 хвилин.
Зробіть пюре, додати в нього масло, а також вершки або молоко, але так, щоб пюре було досить густим. Посоліть і поперчіть за смаком, додавши трохи тертого мускатного горіха.
Дайте пюре трохи охолонути, після чого додайте яйце і ще раз перемішайте. У сковороді розігрійте масло, обсмажте цибулю, моркву і часник, 2-3 хв. Додайте фарш, перемішайте і готуйте на середньому вогні, розминаючи ложкою грудки, 6-7 хв.
Потім додайте томатну пасту ,сіль і перець. Зменшіть вогонь і тушкуйте ще 10 хв. За 5 хв. до закінчення додайте зелений горошок. змастіть вершковим маслом блюдо, яке належить поставити в духовку.
Викладіть на нього рівним шаром 1\3 пюре, потім фарш, покрийте залишилися пюре. Шари не повинні перемішуватися. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром. Запікайте блюдо в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Інгредієнти:

– 5 невеликих кабачків (1,2 кг)
– 400 г фаршу
– 3 середніх цибулини
– 2 ст. л. томатної пасти
– 7-8 невеликих помідор
– 100 г твердого сиру (можна і без нього)
– 4 яйця
– 150 г сметани
– сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:

1. Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту.
2. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік
3. Помідори нарізати кружочкамии
4. Яйця збити зі сметаною, посолити
5. Форму змастити маслом, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити зметено-яєчної сумішшю, посипати тертим сиром.
6. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Приємного апетиту!

9 рецептов сытных запеканок на все случаи жизни

Куряче філе під шубою

Інгредієнти:
Філе куряче — 500 г
Морква — 2 штуки
Цибуля ріпчаста — 2 головки
Картопля — 600 г
Сир твердий — 150 г
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Спеції — за смаком
Майонез — 200 г
Сік лимонний — 1 столова ложка

Приготування:
Куряче філе порізати на дрібні шматочки (1,5 см), замаринувати в майонезі з сіллю, чорним перцем і лимонним соком, потримати в маринаді хвилин 30-40.

Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти на крупній тертці, картоплю нарізати кружечками, сир натерти на крупній тертці.

Форму для запікання змастити олією. На дно покласти м’ясо курки. На курку викласти цибулю, на цибулю покласти моркву, на неї – картопля.

Посолити, змастити майонезом, посипати сиром. І в духовку на 30-40 хвилин, при темп. 180 град.

google.ru