Антицелюлітна дієта, як і багато інших, має суворі правила і приписи, ігноруючи які ви навряд чи отримаєте очікуваний результат. А крім рішучості слідувати системі, вам також ще доведеться і запастися неабияким терпінням-адже антицелюлітна дієта за визначенням не може обіцяти швидких результатів. Однак, при наявності вашої цілеспрямованості і бажання перетворитися цій дієті «здаються» навіть самі застарілі жири, що застрягли горбками на вашій шкірі.

Нижче ви знайдете рецепти конкретних страв, які в рамках регулярного харчування активно сприяють зникненню целюлітних відкладень. Однак, існують деякі умови, при яких ці страви «працюють» найбільш ефективно. А саме:

Правила антицелюлітної дієти

правило 1: чергувати гарячу і холодну їжу

Виберіть собі з рецептів, представлених нижче, по одному гарячому і одному холодному блюду на день, один сніданок і дві проміжні закуски. Холодні рецепти містять 300 калорій, гарячі 400, сніданки 300, проміжні закуски по 100 калорій. Таким чином, ви отримуєте в день 1200 калорій. Це досить мало, щоб поступово і щадяще схуднути кілограма на три (в залежності від стану організму), але і досить багато, щоб організм щодня отримував всі необхідні поживні речовини, в тому числі і ті, що сприяють позбавленню від целюліту.

правило 2: є за бажанням або за планом

Які з гарячих або холодних страв ви виберете, залежить від вашого смаку. Не грає ролі, якщо ви два дні поспіль дозволите собі в якості гарячого блюдо з пшона або тричі поспіль будете їсти холодну закуску з авокадо. Але кожне зі страв має з’явитися на вашому столі найменше двічі за час дієти.

правило 3: протриматися 10 днів

Харчуйтеся за рецептами антицелюлітної дієти як мінімум 10 днів, але і після закінчення дієти по можливості дотримуйтеся страв з тих же продуктів, щоб закріпити досягнутий успіх або зробити його ще більш відчутним. Не бійтеся вживати такі, здавалося б на перший погляд, анти-дієтні продукти як є банани, авокадо, а іноді і картоплю в мундирі. Якщо ви» ласуєте ” ними в міру і вчасно, вони не тільки не завадять антицелюлітної дієті, але і прискорять її результати.

Поради для працюючих: гаряче блюдо планувати на вечір, а холодне з’їдати в якості полуденного ленчу на роботі. Всі описані нижче рецепти не вимагають ні особливого кухарського мистецтва, ні великих витрат часу. Як правило, досить 30 хвилин для приготування гарячого блюда. Холодні-закуски готуються ще швидше, їх можна запасти з вечора.

правило дієти 4: овочів їжте, скільки хочете

В принципі треба дотримуватися кількостей, зазначених в рецептах, щоб не порушити співвідношення поживних речовин. Однак що стосується овочів, то і під час дієти ви можете вживати їх рясніше, ніж наказано рецептами. Кілька зайвих грамів не обтяжать вас в буквальному сенсі слова, оскільки ці кілька калорій не грають ролі.

І навпаки, зайві вітаміни і мінеральні речовини підуть на користь і відшкодують можливі недоотримання, що виникають за рахунок недостатньої свіжості продукту або його невисокої якості. Овочі з усіх продуктів мають найвищу поживну щільність, яка виражає співвідношення активних речовин і вміст енергії.

правило дієти 5: краще міряти, ніж зважувати

Щоб оцінити успіх дієти, ваги не найкращий інструмент, оскільки вага тіла залежить не тільки від того, скільки ви їсте. Наприклад, коливання гормонів у багатьох жінок обумовлюють щоденне відмінність у вазі, що доходить до двох кілограмів. Крім того, ваги не розрізняють жир і м’язову масу. Якщо ви активно тренуєтеся, м’язи наростають, а вони важать важче жиру — однак же ваші стегна і таз виглядають при цьому стрункіше і тугіше. Тому сантиметр як засіб контролю краще, ніж ваги. Щотижня вимірюйте талію, окружність таза і стегон.

Що їсти на антицелюлітній дієті: закуски

Будь-які закуски з цього списку ідеально підходять в якості обіду на робочому місці. Кілька важливих порад щодо їх приготування:

  • Листя свіжого салату і не варені овочі з вечора заздалегідь помити і очистити, але не заливати соусом. Готовий соус потрібно взяти з собою в баночці з кришкою, що загвинчується і полити їм салат безпосередньо перед їжею.

  • Салати з варених овочів змішують з соусом вже з вечора, щоб вони добре просочилися.

  • Для їжі викладайте закуску на тарілку, це апетитніше. Сіль і перець зберігайте на робочому місці.

  • Якщо закуска припала вам до смаку, після закінчення дієти можете збільшити її наполовину. А ще простіше: залиште кількість колишнім і доповніть скибкою хліба з повноцінного зерна з невеликою кількістю масла і сиру.

Ячмінний біобургер

продукти: 1 хлібець з повноцінного зерна, листя салату, 1 томат, ячмінна котлета. як готувати: хлібець розрізати навпіл, внутрішні сторони прикрити листям салату, промивши і насухо промокнувши їх. Всередину покласти скибки томата і котлету. антицелюлітні активні речовини: кальцій, цинк, селен, клітковина.

порада 1: в якості гарячої страви напередодні ввечері виберіть «ячмінні котлети з салатом з паприки». Продуктів рецепта вистачить на три котлети. Дві з’їжте ввечері, а третю використовуйте для біобургера.

порада 2: купуйте тільки справжні хлібці з повноцінного зерна. Багато хлібці лише для привабливості мають темний колір і містять кілька крихт подрібненого зерна. Частка повноцінного зерна в хлібцях повинна бути не менше 90%.

Салат з брокколі

продукти: 250 г брокколі, 2 ч.л. Родзинок, 1 ст. Л. Яблучного соку, базилік, часник, сіль, перець, мускатний горіх, 1 ч. Л. Рослинного масла, 2 ст. Л. Оцту, 4 ст. Л. Овочевого бульйону (готовий продукт), 2 ч. Л. Горішків пінії, 1 скибка хліба з повноцінного зерна. як готувати: брокколі очистити, подрібнити і відварити в невеликій кількості води. Ізюм залити яблучним соком і дати йому злегка набрякнути. Базилік дрібно нарізати, підмішати в салатний соус разом з прянощами, рослинним маслом, оцтом і овочевим бульйоном. Залити соусом ще теплі овочі. Посипати набряклим родзинками і горішками пінії. З’їсти з скибкою хліба. антицелюлітні активні речовини: калій, цинк, мідь, клітковина.

рада 1: замість горішків пінії підійдуть і обсмажені соняшникове насіння.

порада 2: якщо ви їсте салат вдень на робочому місці, відмовтеся від часнику.

рада 3: вода, в якій варилася капуста, містить цінні мінеральні речовини. Використовуйте її в якості овочевого бульйону або випийте на ранок в якості очищає від шлаків напою!

Фарширований авокадо

продукти: 0,5 авокадо, 50 г коричневих або білих печериць, 1 ч.л. Рослинного масла, 1 ст. Л. Оцту, часник, сіль, білий перець, 50 г водяного перцю. як готувати: вичерпати ложкою половинку авокадо. М’якоть плоду нарізати кубиками, гриби нарізати пластинками. З рослинної олії, оцту і прянощів приготувати салатний соус, змішати з авокадо і печерицями і наповнити сумішшю порожнистий плід. Прикрасити водяним перцем. антицелюлітні активні речовини: калій, мідь, селен, клітковина.

рада 1: кісточку авокадо залиште в іншій половинці. Покропіть залишилася половинку лимонним соком, щоб вона не потемніла. Загорніть в плівку і поставте в холодильник.

порада 2: якщо у вас не знайдеться водяного перцю, можете замінити його крес-салатом. І той, і інший салат містять багато вітаміну с, кальцію, магнію, заліза, марганцю і майже ніяких калорій.

Ячмінні оладки з огірками

продукти: 30 г ячмінної крупи, 100 мл води, 2 ст. Л, вівсяних пластівців, 0,5 яйця, сіль, перець, керрі, чебрець, 1 ч. Л. Жиру, 100 г огірків, 3 ст.л. Йогурту (1,5 відсотка жиру), лимонний сік, білий перець, кріп. як готувати: на ніч замочити ячмінь в 100 мл води, потім варити в цій воді близько години і дати набрякнути. Змішати варене зерно з вівсяними пластівцями, яйцем і прянощами. Розділити на дві купки, розплющити в гарячому жирі і під кришкою смажити на середньому вогні. Через 2 хвилини перевернути. Огірки нарізати пластиками. Соус: йогурт з лимонним соком, білим перцем і кропом. антицелюлітні активні речовини: кальцій, цинк, селен, клітковина.

рада 1: підсмажити ячмінні оладки в подвійному або більшій кількості про запас і заморозити.

порада 2: поки ви збираєтеся вранці, ячмінь може зваритися. Увечері ж можна буде змішати і підсмажити оладки.

Квашена капуста з виноградом

продукти: 80 г синього винограду, 150 гСвіжої квашеної капусти, 1 ч.л. Соняшникової олії холодного віджиму, 2 ст. Л. Яблучного соку, 1 ч. Л. Лимонного соку, 1 ч. Л. Меду, сіль, білий перець, 1 ч. Л. Волоських горіхів, 1 хлібець з повноцінного зерна. як готувати: виноградини розрізати навпіл, насіння видалити, змішати з дрібно нарубаної квашеною капустою. Соняшникова олія, яблучний сік, лимонний сік, мед, сіль і перець перемішати, залити соусом салат, посипати рубаним волоським горіхом. З’їсти з хлібцем. антицелюлітні активні речовини: калій, мідь, клітковина.

рада 1: замість соняшникової олії можна взяти реп’яхову або інше рослинне масло холодного віджиму з ненасиченими жирними кислотами.

порада 2: якщо винограду не сезон, замініть його 1 тертим яблуком з 1 морквою або 1 апельсином. Смачні з квашеною капустою також ананаси або вишні.

Пшоняний крем з фруктами

продукти: 150 мл молока (1,5 відсотка жиру), мелена кориця, 20 г пшоняної муки, 1 ч. Л. Кленового сиропу або мед: 1 персик, 1 слива, 50 г винограду, 3 черешні (або інші фрукти за смаком), лимонний сік, 1 ч. Л, рубаного волоського горіха. як готувати: закип’ятити молоко з корицею, всипати пшоняну муку. Варити 2 хвилини, дати набрякнути і підсолодити сиропом або медом. Фрукти дрібно нарізати, покропити лимонним соком і розкласти на тарілці. Полити пшоняним кремом і посипати волоським горіхом. антицелюлітні активні речовини: кремній, мідь, клітковина.

порада 1: застосовуйте завжди фрукти сезону, всього 250 г, краще всього банани, якщо ви хочете ще посилити дієту.

рада 2: лимонний сік готуйте самі, він кращої якості, ніж куплений готовим. У маленькій баночці з кришкою, що загвинчується він може зберігатися кілька днів.

Авокадо з йогуртовим соусом

продукти: 0,5 авокадо, лимонний сік, 100г йогурту (1,5 відсотка жиру), 1 ч.л. Свіжих густих вершків, лимонний сік, побільше петрушки, сіль, білий перець, 1 томат. як готувати: авокадо очистити, нарізати скибочками, розкласти на тарілці і покропити лимонним соком, щоб м’якоть плоду не темніла. Йогурт перемішати зі свіжими вершками, лимонним соком, нарубаної петрушкою, сіллю і білим перцем. Залити соусом авокадо. Додати томат, нарізаний кубиками. антицелюлітні речовини: калій, мідь.

рада 1: петрушка містить багато вітаміну с і силова речовина кремній. Крім того, вона майже не має калорій. Тому можна не обмежувати себе в цій зелені!

порада 2: якщо ви берете закуску на роботу, запаковуйте окремо авокадо і соус з кубиками томата.

Гриби з польовим салатом

продукти: 1 бульба кольрабі, 100 г печериць, 1 ч.л. Вершкового масла, 50 г польового салату або шпинату, 1 ч. Л. Рослинного масла, 3 ст. Л. Оцту бальзаміко, сіль, перець, мускатний горіх, 2 ч. Л. Соняшникового насіння, 1 хрусткий хлібець. як готувати: кольрабі очистити, нарізати соломкою і 3 хвилини варити в невеликій кількості води на слабкому вогні. Печериці почистити, дрібно нарізати і швидко обсмажити у вершковому маслі. Польовий салат помити і очистити, розкласти на тарілці разом з охолодженим кольрабі і грибами. Приготувати соус з рослинної олії, оцту, солі, перцю і тертого мускатного горіха, залити їм салат. Соняшникове насіння підсмажити на сухій сковорідці, остудити і посипати поверх салату. З’їсти з хрустким хлібцем. антицелюлітні активні речовини: калій, мідь, селен, клітковина.

порада: такий салат можна взяти з собою на роботу, якщо польовий салат разом з кольрабі і печерицями везти в одній баночці, а соус в інший.

Шпинат з курячою грудкою

продукти: 1 філе курячої грудки (близько 80 г), 1 ч. Л. Рослинного масла, сіль, перець, 1 скибочка хліба, 1 ч.л. Свіжих густих вершків, 1 ст. Л. Оцту, 0,5 ч. Л. Рослинного масла, тертий імбир, перець, 50 г дрібного листя шпинату, 1 морква. як готувати: філе курячої грудки обмазати рослинним маслом і обсмажити на сковороді з тефлоновим покриттям на кожній стороні по 5 хвилин. Посолити, поперчити. Намазати хліб свіжими вершками. Перемішати оцет, рослинне масло з перцем і тертим імбиром, залити отриманим соусом шпинату і покласти на хліб. Курячу грудку нарізати скибочками і теж розмістити на хлібі. Зверху натерти моркву. антицелюлітні активні речовини: калій.

порада: замість курячої грудки можна взяти маленький шніцель індички, дві скибочки свинячого філе або яловичу вирізку (по 90 г).

Що пити на антицелюлітній дієті

Оскільки при утворенні жиру виникають так звані кетонові тіла, які виділяються з організму через нирки, під час дієти потрібно особливо багато пити. Як напоєм розглянемо:

вода допускається як чиста негазована вода, так і мінералка, і фільтрована-власне, майже будь-яка. Купуючи мінеральну воду, звертайте увагу на її склад — в ній повинно бути якомога менше натрію (найбільше 20 мг на літр) і нітратів (найбільше 10 мг на літр). Вміст вуглекислоти не грає ролі.

трав’яний чай

Дуже рекомендується під час целюлітної дієти (і максимум два тижні після неї) провести курс лікування настоями трав з сильним зневоднюючим дією.

рецепт: по 1 ч.л. Кропиви, березового листя і польового хвоща залити 1/4 л окропу, дати настоятися 10 хв. І вилити чай в термос. Протягом дня випити маленькими ковтками (найкраще перед їжею).ви можете приготувати такий чай з однієї з трав, але тоді їх треба кожен день чергувати.

В якості найпростішого утамовителя спраги без специфічної дії підійде суміш на основі листя ожини, суниці, малини і шкірки шипшини, яблук, лимона і апельсина. Кому подобається, може пити також цілющі настої з мальви, м’яти, меліси, анісу або фенхеля. Скільки чого класти, справа смаку.

кава і чай

Кава і чай під час дієти абсолютно не виключаються, але вони використовуються не для втамування спраги. Однак якщо їх пити занадто багато, вони втрачають свою бадьорить дію і замість бадьорості приносять занепокоєння, нервозність і м’язове тремтіння. Передозування чаю і кави до того ж вимиває з організму цінні мінеральні речовини. Отже:

  • Три чашки кави або чорного чаю протягом дня-це максимум. Вони піднімають настрій, загострюють почуття і прискорюють реакції, але при цьому не зневоднюють організм.

  • Чорний чай переноситься організмом краще, ніж кава. Вміщені в ньому дубильні речовини заспокоюють слизову оболонку шлунка і кишечника.

  • Важливо: під час дієти пийте чай і каву по можливості без цукру і не більше ніж з 3 ст.л. Свіжого молока. Замінники цукру теж не рекомендується.

  • Порада: при підозрі на недолік заліза пийте чай і каву лише через годину після їжі, оскільки ці напої перешкоджають засвоєнню заліза в кров.

соки

Абсолютний чемпіон за своїм очисної дії на сполучні тканини — перебродивший капустяний розсіл. Найкраще випивати в день 1 стакан (100 мл) перед сніданком або в якості проміжної закуски.

Але і будь-які інші овочеві та фруктові соки підходять під час дієти в якості утамувачів спраги і постачальників цінних мінеральних речовин. Калорії навіть в солодких соках в цьому випадку не грають ролі.

  • Найкраще годиться свіжовичавлений сік цитрусових, моркви, яблук, редьки і огірків.

  • У разі готових соків потрібно використовувати 100-процентні без яких би то не було добавок.

  • Для антицелюлітної дієти рішуче не годяться фруктові нектари (в яких до 20 відсотків цукру), напої з фруктових соків (в них всього 6-30 відсотків фруктового соку), лимонади і всілякі кола-напої (з 0-3 відсотками фруктових соків), а також «овочеві напої», в яких всього 40 відсотків овочевого соку.

алкоголь

Проти келиха вина або шампанського — в принципі нічого заперечити за умови, що це дійсно єдиний бокан, скажімо, за тиждень. Крім того, вино має бути абсолютно сухим (тобто без цукру).

Однак слід пам’ятати: алкоголь в будь — якій формі під час дієти-це небезпечна пастка. Оскільки він збуджує апетит і ускладнює стриманість під час їжі. І оскільки сам він дуже калорійний: від 75 калорій в стаканчику сухого білого вина до 180 калорій в коктейлі. Ці калорії для організму абсолютно шкідливі, оскільки не врівноважені поживними речовинами.