Пропоную вам спробувати один з варіантів улюбленого багатьма кексу-перевертыша. При його приготуванні не використовується пшеничне борошно, тому цей рецепт підходить для людей з целіакію або алергією на пшеницю.

Інгредієнти:

1¾ склянки (склянка 250 мл) дрібного цукру
¼ Склянки води
2 апельсина (один тонко порізаний упоперек; натерта цедра і сік з другого апельсина — соку має бути десь ¼ склянки)
125 г розм’якшеного масла
3 яйця (розділити на жовтки і білки)
2 склянки мигдальної муки (я взяла порівну мигдальне плюс макадамія, що додало цікаву текстуру кексу)
250 рікотти (можна замінити сиром)

Розігріти духовку до 180 гр і змастити і вислати пекарської папером форму діаметром 20 див

Розмішати ¾ склянки цукру з водою в сковороді і поставити на повільний вогонь. Коли цукор розчиниться повністю, вогонь додати і коли суміш почне набувати коричневий колір по краях, викласти апельсинові диски в один шар. Готувати по хвилині з кожної сторони. Тут треба бути акуратним, т. к. карамель можна легко перетримати, і кекс в підсумку буде гірчити.

Викласти дно форми апельсиновими гуртками і вилити зверху карамель.

Збити масло, ¾ склянки цукру і апельсинову цедру до кремоподібного стану. Додати желки по одному, збиваючи кожен раз. Ввести спочатку горіхову борошно, потім рікотту і апельсиновий сік.

В окремій мисці збити білки до м’яких піків. Поступово додати ¼ склянки цукру, буквально по одній столовій ложці, і збивати до повного розчинення цукру.

Акуратно, в два заходи, ввести збиті білки в тісто. Перемішувати потрібно дбайливо, знизу вгору.

Викласти тісто поверх апельсинової карамелі. Поверхня розрівняти.

Випікати 40 хвилин. Дати постояти 5 хвилин у формі, перевернути на грати і остудити.

Приємного апетиту!