Телеведуча та кулінар Марія Кравцова любить публікувати цікаві рецепти і наочно показувати процес приготування смачних страв. Її мікроблог повний корисної інформації про харчування і передплатники черпають звідти відомості про здорову їжу. Але днями вона розповіла, як приготувати калорійне ласощі.
Мало хто не любить десерти і випічку, але велика частина людей вважає за краще обмежувати себе в подібній їжі, оскільки вважає фігуру важливіше задоволення від поглинання смакоти. Але іноді можна дозволяти собі слабкості, щоб життя не здавалася нудною і не обмежувалася лише набором правил, які необхідно виконувати. Телезірка Марія Кравцова поділилася рецептом булочок, які готує з задоволенням і любов’ю:
«Чи боїтеся ви дріжджів так, як боюся їх я? Але іноді через свої страхи потрібно переступати, особливо – якщо вони безпідставні! Ніякої катастрофи від однієї дріжджовий булки в тиждень не відбудеться, а якщо вона стане основою для ультраполезного веганского бургера – і поготів!»
Інгредієнти (на 16 булок):
Опара «губка»:
– 2 ч. л. сухих дріжджів або «паличка» натуральних
– 1/2 ст. теплої води
– 1/2 ст. борошна
⠀
Тісто:
– 1 ст. пюре батату
– 2 ст. л. кленового сиропу
– 1/2 ч. л. солі
– 4,5 ст. л. олії виноградної кісточки
– 1 ч. л. пекарського порошку
– близько 2,5 ст. борошна⠀⠀⠀⠀
Марія радить очистити і нарізати середній бульби батату, відварити в підсоленій воді до готовності, після чого відсудити і розім’яти його. Приготувати опару, залишити в теплому місці хвилин на 20. Додати пюре, кленовий сироп, масло, сіль, пекарський порошок і невеликими порціями ввести муку, помішуючи масу. Тісто не повинно липнути до рук.
⠀
Готове тісто зверху змастити маслом виноградної кісточки, щоб воно не висихало. Потім його слід накрити, залишити години на 1,5 підніматися. Після того як воно збільшиться в два рази, треба поділити його на 16 кульок діаметром 4 див. Розкласти «колобки» на деку, застеленому пергаментом, відстань має бути 4-5 см один від одного, залишити на 15 хвилин, щоб майбутні булочки піднялися. Випікати в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Передплатники дякують Марію Кравцову за рецепт, але деякі моменти залишилися їм незрозумілими:
«А можна питаннячко: чому батат замінити? Я його жодного разу в магазинах не бачила (що поробиш, провінція).
«А яку борошно Ви використовували?»
«Спасибі за рецепт булочок! Поставлю в закладки! Давно стежу за вами і готую за вашими рецептами!»
«Доведеться пошукати. Цікавий рецепт».
«Смачно виглядає, булочки я люблю. Спасибі вам за руки!»
В коментарях знаменитість зазначила, що батат цілком можна замінити картоплею.
Марія Кравцова готує і більш складні страви, причому намагається публікувати рецепти з сезонних продуктів. Нещодавно вона пропонувала фанатам приготувати марципан з полуницею, ревенем і кокосовим маслом, який виглядав вельми апетитно, а судячи за відгуками вдячних передплатників, виявився ще і смачним.