Телеведуча та кулінар Марія Кравцова любить публікувати цікаві рецепти і наочно показувати процес приготування смачних страв. Її мікроблог повний корисної інформації про харчування і передплатники черпають звідти відомості про здорову їжу. Але днями вона розповіла, як приготувати калорійне ласощі.

Мало хто не любить десерти і випічку, але велика частина людей вважає за краще обмежувати себе в подібній їжі, оскільки вважає фігуру важливіше задоволення від поглинання смакоти. Але іноді можна дозволяти собі слабкості, щоб життя не здавалася нудною і не обмежувалася лише набором правил, які необхідно виконувати. Телезірка Марія Кравцова поділилася рецептом булочок, які готує з задоволенням і любов’ю:

«Чи боїтеся ви дріжджів так, як боюся їх я? Але іноді через свої страхи потрібно переступати, особливо – якщо вони безпідставні! Ніякої катастрофи від однієї дріжджовий булки в тиждень не відбудеться, а якщо вона стане основою для ультраполезного веганского бургера – і поготів!»

«Боитесь дрожжей?»: Мария Кравцова поделилась рецептом булочек

Інгредієнти (на 16 булок):

Опара «губка»:

– 2 ч. л. сухих дріжджів або «паличка» натуральних
– 1/2 ст. теплої води
– 1/2 ст. борошна


Тісто:

– 1 ст. пюре батату
– 2 ст. л. кленового сиропу
– 1/2 ч. л. солі
– 4,5 ст. л. олії виноградної кісточки
– 1 ч. л. пекарського порошку
– близько 2,5 ст. борошна
⠀⠀⠀⠀

«Боитесь дрожжей?»: Мария Кравцова поделилась рецептом булочек

Марія радить очистити і нарізати середній бульби батату, відварити в підсоленій воді до готовності, після чого відсудити і розім’яти його. Приготувати опару, залишити в теплому місці хвилин на 20. Додати пюре, кленовий сироп, масло, сіль, пекарський порошок і невеликими порціями ввести муку, помішуючи масу. Тісто не повинно липнути до рук.

Готове тісто зверху змастити маслом виноградної кісточки, щоб воно не висихало. Потім його слід накрити, залишити години на 1,5 підніматися. Після того як воно збільшиться в два рази, треба поділити його на 16 кульок діаметром 4 див. Розкласти «колобки» на деку, застеленому пергаментом, відстань має бути 4-5 см один від одного, залишити на 15 хвилин, щоб майбутні булочки піднялися. Випікати в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів.

«Боитесь дрожжей?»: Мария Кравцова поделилась рецептом булочек

Передплатники дякують Марію Кравцову за рецепт, але деякі моменти залишилися їм незрозумілими:

«А можна питаннячко: чому батат замінити? Я його жодного разу в магазинах не бачила (що поробиш, провінція).

«А яку борошно Ви використовували?»

«Спасибі за рецепт булочок! Поставлю в закладки! Давно стежу за вами і готую за вашими рецептами!»

«Доведеться пошукати. Цікавий рецепт».

«Смачно виглядає, булочки я люблю. Спасибі вам за руки!»

В коментарях знаменитість зазначила, що батат цілком можна замінити картоплею.

Марія Кравцова готує і більш складні страви, причому намагається публікувати рецепти з сезонних продуктів. Нещодавно вона пропонувала фанатам приготувати марципан з полуницею, ревенем і кокосовим маслом, який виглядав вельми апетитно, а судячи за відгуками вдячних передплатників, виявився ще і смачним.

«Боитесь дрожжей?»: Мария Кравцова поделилась рецептом булочек