Знову понеділок, знову на роботу. З одного боку це не дуже радує… З іншого боку – це злегка впорядковує нашу непросту і насичену подіями життя…

З ранку все за планом. Фрукти – грейпфрут і два зелених яблука.

Потім 4 яйця, рисові галети з абрикосовим джемом і чай.

На обід вже знайомі страви, але ми їх любимо і тому можемо часто є. Та й з того урізаного раціону, з якого нам зараз доводиться вибирати, варіантів залишається все менше.

Тому на обід – куряче філе, смажене на грилі і салат з дайкона, кольрабі та моркву.

Спочатку курячі філе ріжемо на тонкі великі скибки, з-пе і майорн.
Розігріваємо гриль до самого гарячого стану і смажимо філе. Гриль сухий.
З-за того, що він дуже гарячий, курка до грилю не пристає і обсмажується без додавання жиру.

Поки курка смажиться, я натираю овочі на найтоншій насадці бернера, солю і відставляю на хвилин 10-15, щоб вони дали сік. Потім додаю лимонний сік, кілька крапель меду, чорний перець, морожений кріп і соняшникову олію. Все ретельно перемішуємо.

Завтра він вже дасть сік і в такому вигляді цей салат подобається Саньку більше.

Тим часом курка вже пожарилась і охолола. Я ріжу її упоперек на тонкі скибочки і упаковую разом з салатом. Це повинно бути зручно їсти ложкою. Похідні умови, все таки….

Мужчина на диете – 21 сентября – кончилось лето... совсем....

На вечерю знову знайоме вже блюдо. Ну з невеликими варіаціями.

Куряче ж філе, але вже в воке зі спаржею, гігантськими стручками і зеленим болгарським перцем.
Для кольору і аромату – дрібно покрошенная червона луковичка і каррі, для профілактики осінніх застуд – часник.

Природно перед тим, як почати, треба всі овочі приготувати. Коли вок смажить, часу на нарізати вже не буде.

Спаржа зараз привізна, але нам вона потрібна. Це дуже сильний діуретик – завдяки вмісту амінокислоти аспарагіну. Вона виводить надлишки рідини і солі.

Спаржу я чищу економкою і резу на довгі шматки навскоси. Точно також ріжу гиганські стручки. Болгарський перець на 4 частини, і потім на тонкі смужки.

Спочатку ставимо варитися рис. Тим часом нагріваємо вок, туди пару ложок олії виноградної кісточки, цибулю і часник і практично відразу – курку дуже тонкими скибочками і заважаємо-заважаємо-заважаємо.
Хвилин через 5 додаю ложку каррі і ложку овочевий солі. Ще пару хвилин перемішуємо, потім додаємо спочатку стручки, ще через пару хвилин – спаржу з болгарським перцем. І все, власне.

Тобто вечеря був готовий за ті 20 хвилин, що вариться рис.

Після вечері безумовний грецький йогурт з джемом з чорної смородини.

Оскільки вчора ми умудохались, то сьогоднішній вечір був тихим, затишним, домашнім…

Повний цикл статей “Чоловік на дієті” можна прочитати тут