Не витрачайте час на складні рецепти і кілька годин на кухні. Пригостіть улюблених смачним чорничним тортом без випічки і встигніть відвідати SPA-салон до приходу чоловіка!

Інгредієнти:

Основа:
140 г крихти від печива
55 г вершкового масла

Начинка:
10 г желатину + 4 столових ложки води
400 г натурального йогурту
50 г цукру
1 столова ложка ванільного цукру
цедра 1 лимона
200 мл жирних вершків для збивання
200 г свіжої чорниці

Приготування:

Змастіть круглу форму для пирога діаметром 18 див. В кухонному комбайні змішайте крихти від печива з маслом. Викладіть у форму і щільно утрамбуйте. Поставте в холодильник, поки готуєте начинку.

Желатин змішайте з водою і залиште на 5 хвилин. В цей час збийте в мисці йогурт, цукор, ванільний цукор і цедру.

Доставте форму з холодильника і викладіть приблизно третина ягід на дно першим шаром. Розведіть желатин, поставивши його на повільний вогонь, а потім додайте цю суміш до йогуртовій. Змішайте. Збийте вершки, акуратно введіть їх до основної маси. Залийте цією масою чорницю. Закрийте форму харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години. Перед подачею пройдіться гострим ножем по бортику і акуратно зніміть краю. Прикрасьте свіжою чорницею, і подавайте з чорничним соусом.

Чорничний соус:

Інгредієнти:
200 г чорниці, свіжої або замороженої
2 столових ложки цукру
1 столова ложка ванільного цукру
1 столова ложка лимонного соку

Приготування:

Всі інгредієнти покладіть в каструльку і поставте на середній вогонь, поки ягоди не почнуть лопатися і не пустять сік. Вся маса повинна злегка загуснути. Це займе 10-15 хвилин в залежності від того свіжі або заморожені ягоди. Остудіть соус перед подачею.

Посилання по темі:

Форум “Рецепти”
“Кассат” з начинкою з сиру і сухофруктів
Шоколадний чізкейк