Редакція Єви.Ру і шеф-кухар Valio вирішили на цьому тижні відійти від шаблонних супів у вигляді борщу і солянки, і приготували десертний суп з лимонними меренгами.

Інгредієнти:

Вершки 10% -150 р
Чорничний кисіль – 450 г
Лимонний сік – 1 ст. л.
Яєчні білки – 4 шт.
Цукор – 200 г
Лимонне сорго – 8 шт.
Сіль – 5 г
Кориця – 10 г

Рецепт на 2 персони:

Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з дрібкою солі близько 2 — 3 хвилин. Потім всипте цукор і продовжуйте збивати ще 2 — 3 хвилини.

Влийте лимонний сік. Після цього збийте суміш. Викладіть масу ложкою на застелений пекарської папером деко і поставте в заздалегідь розігріту до 120°С духовку.

Через деякий час зменшіть вогонь до 100°С і випікайте 1 годину — 1 годину 20 хвилин, до утворення хрусткої скоринки.

Для ягідної основи перемішайте кисіль з вершками і перелийте в креманки.

Зверху викладіть меренги і посипте корицею. Прикрасьте блюдо паличками лимонного сорго.

Приємного апетиту!

Посилання по темі:

Ніжний динний суп з грушами і полуницею