полуниця і сир-чудове поєднання. Можете змішати ці два інгредієнти і насолоджуватися кисло-солодким смаком страви. Вважаєте, що це нудно? тоді пропонуємо приготувати неймовірні десерти з сиру і полуниці, для яких не потрібна духовка.
Сир-це корисний продукт з високим вмістом кальцію. З нього готують різні страви.
Але найсмачніше сир проявляє себе в десертах. Страви з кисломолочного продукту з полуницею-відмінний спосіб нагодувати дітей.
Слідкуйте за фігурою? тоді беріть знежирений сир і кладіть менше цукру (або замініть його медом).
Принадність пропонованих рецептів в тому, що полуницю можна замінити будь-якими фруктами і ягодами по сезону.
Готувати десерти з сиру і ягід просто. Ловіть добірку найсмачніших ласощів!
Пропонуємо спробувати такі десерти:
Сирно-полуничне бланманже
Бланманже — легкий десерт на основі молока і желатину. У нього додають рисове борошно, какао і горіхи. Спробуйте приготувати страву з сиру і полуниці.
Візьміть такі інгредієнти:
- полуниця – 400 г;
- сир — 200 г;
- молоко-300 мл;
- желатин — 1 ч. Л. (20 г);
- цукровий пісок — 100 г;
- ванілін (за бажанням) – 10 г.
Сирний десерт готуйте наступним чином:
- залийте желатин молоком і залиште, щоб набух. Через 15 хвилин поставте суміш на вогонь і добре нагрійте, але не кип’ятіть. Відставте в сторону.
- збийте сир з цукром і ваніліном в блендері. Можете протерти кисломолочний продукт через сито.
- змішайте сир з молоком і желатином. Ще раз збийте блендером.
- наріжте полуницю красивими часточками. Залиште трохи для прикраси.
- викладіть полуницю в глибокий посуд, закриту харчовою плівкою. Зверху налийте молочно-сирну суміш.
- коли десерт охолоне, поставте в холодильник на 2-3 години.
- готовий десерт акуратно перекладіть на тарілку і прикрасьте ягодами полуниці.
Можна приготувати страву дещо по-іншому: зробіть з полуниці пюре і з’єднайте його з молочно-сирною сумішшю перед застиганням. Вийде не менш смачно.
Сирне “рафаелло” з полуницею
Пробували поєднання полуниці з кокосом? якщо ні, виправляйте це непорозуміння — приготуйте дане блюдо з сиру найближчим часом.
Підготуйте такі продукти:
- пісочне печиво за смаком – 300 г;
- сир — 200 г;
- вершкове масло — 200 г;
- полуниця — 200 г;
- кокосова стружка — 100 г;
- цукор — 50 г.
Перед приготуванням десерту дістаньте з холодильника масло, щоб стало м’яким. Якщо візьмете солодке печиво, цукор можете не використовувати.
читайте також: торт сирний з полуницею: рецепт
Готуйте сирну насолоду так:
- подрібніть печиво в дрібну крихту. Зручно зробити це в блендері. Якщо техніки немає, складіть печиво в целофановий пакет і розкачайте качалкою.
- змішайте крихти з вершковим маслом.
- протріть сир через сито і додайте до масляної крихті. Якщо використовуєте цукор, всипте і його теж.
- вимісити “тісто” – вийде гладка еластична маса.
- прийшла черга полуниці. Помийте ягоди. Якщо великі-розріжте ножем. Дрібні залиште цілими.
- тепер скачуйте з» тесту ” кульки. Всередину кожного покладіть полуницю.
- обваляйте кульки в кокосовій стружці і відправте в холодильник на 1 годину.
Легкий десерт готовий! прекрасний рецепт для тих, хто не знає, що можна зробити з сиру.
Листковий десерт в склянці
Вся фішка цього десерту — ефектна подача. Але це не означає, що блюдо буде несмачним.
Вам знадобиться:
- свіжа полуниця-300 г;
- сир – 300 г;
- сметана — 100 г;
- вершкове масло — 50 г;
- цукор — 100 г.
Блюдо готуйте так:
- збийте сир зі сметаною, цукром і вершковим маслом в блендері.
- наріжте полуницю великими шматочками.
- візьміть широкий прозорий стакан і викладайте десерт шарами: сир, потім полуниця. Повторюйте, поки не досягнете краю.
- поставте в холодильник на 20 хвилин.
Такий рецепт з сиру стане в нагоді кожній господині, яка хоче здивувати гостей, але не бажає витрачати на приготування десерту багато часу.
Якщо хочете, щоб було красивіше, зверху додайте шар з полуничного желе.
Ви дізналися, що приготувати з сиру і полуниці за півгодини.
Візьміть рецепти на замітку: такі смачні і швидкі десерти порадують домочадців і гостей.
читайте також: полуниця: варення на зиму