полуниця і сир-чудове поєднання. Можете змішати ці два інгредієнти і насолоджуватися кисло-солодким смаком страви. Вважаєте, що це нудно? тоді пропонуємо приготувати неймовірні десерти з сиру і полуниці, для яких не потрібна духовка.

Сир-це корисний продукт з високим вмістом кальцію. З нього готують різні страви.

Але найсмачніше сир проявляє себе в десертах. Страви з кисломолочного продукту з полуницею-відмінний спосіб нагодувати дітей.

Слідкуйте за фігурою? тоді беріть знежирений сир і кладіть менше цукру (або замініть його медом).

Принадність пропонованих рецептів в тому, що полуницю можна замінити будь-якими фруктами і ягодами по сезону.

Готувати десерти з сиру і ягід просто. Ловіть добірку найсмачніших ласощів!

Пропонуємо спробувати такі десерти:

Сирно-полуничне бланманже

Бланманже — легкий десерт на основі молока і желатину. У нього додають рисове борошно, какао і горіхи. Спробуйте приготувати страву з сиру і полуниці.

Візьміть такі інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;
  • сир — 200 г;
  • молоко-300 мл;
  • желатин — 1 ч. Л. (20 г);
  • цукровий пісок — 100 г;
  • ванілін (за бажанням) – 10 г.

Сирний десерт готуйте наступним чином:

  1. залийте желатин молоком і залиште, щоб набух. Через 15 хвилин поставте суміш на вогонь і добре нагрійте, але не кип’ятіть. Відставте в сторону.
  2. збийте сир з цукром і ваніліном в блендері. Можете протерти кисломолочний продукт через сито.
  3. змішайте сир з молоком і желатином. Ще раз збийте блендером.
  4. наріжте полуницю красивими часточками. Залиште трохи для прикраси.
  5. викладіть полуницю в глибокий посуд, закриту харчовою плівкою. Зверху налийте молочно-сирну суміш.
  6. коли десерт охолоне, поставте в холодильник на 2-3 години.
  7. готовий десерт акуратно перекладіть на тарілку і прикрасьте ягодами полуниці.

Можна приготувати страву дещо по-іншому: зробіть з полуниці пюре і з’єднайте його з молочно-сирною сумішшю перед застиганням. Вийде не менш смачно.

Сирне “рафаелло” з полуницею

Пробували поєднання полуниці з кокосом? якщо ні, виправляйте це непорозуміння — приготуйте дане блюдо з сиру найближчим часом.

Підготуйте такі продукти:

  • пісочне печиво за смаком – 300 г;
  • сир — 200 г;
  • вершкове масло — 200 г;
  • полуниця — 200 г;
  • кокосова стружка — 100 г;
  • цукор — 50 г.

Перед приготуванням десерту дістаньте з холодильника масло, щоб стало м’яким. Якщо візьмете солодке печиво, цукор можете не використовувати.

читайте також: торт сирний з полуницею: рецепт

Готуйте сирну насолоду так:

  1. подрібніть печиво в дрібну крихту. Зручно зробити це в блендері. Якщо техніки немає, складіть печиво в целофановий пакет і розкачайте качалкою.
  2. змішайте крихти з вершковим маслом.
  3. протріть сир через сито і додайте до масляної крихті. Якщо використовуєте цукор, всипте і його теж.
  4. вимісити “тісто” – вийде гладка еластична маса.
  5. прийшла черга полуниці. Помийте ягоди. Якщо великі-розріжте ножем. Дрібні залиште цілими.
  6. тепер скачуйте з» тесту ” кульки. Всередину кожного покладіть полуницю.
  7. обваляйте кульки в кокосовій стружці і відправте в холодильник на 1 годину.

Легкий десерт готовий! прекрасний рецепт для тих, хто не знає, що можна зробити з сиру.

Листковий десерт в склянці

Вся фішка цього десерту — ефектна подача. Але це не означає, що блюдо буде несмачним.

Вам знадобиться:

  • свіжа полуниця-300 г;
  • сир – 300 г;
  • сметана — 100 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • цукор — 100 г.

Блюдо готуйте так:

  1. збийте сир зі сметаною, цукром і вершковим маслом в блендері.
  2. наріжте полуницю великими шматочками.
  3. візьміть широкий прозорий стакан і викладайте десерт шарами: сир, потім полуниця. Повторюйте, поки не досягнете краю.
  4. поставте в холодильник на 20 хвилин.

Такий рецепт з сиру стане в нагоді кожній господині, яка хоче здивувати гостей, але не бажає витрачати на приготування десерту багато часу.

Якщо хочете, щоб було красивіше, зверху додайте шар з полуничного желе.

Ви дізналися, що приготувати з сиру і полуниці за півгодини.

Візьміть рецепти на замітку: такі смачні і швидкі десерти порадують домочадців і гостей.

читайте також: полуниця: варення на зиму