Популярність смузі абсолютно не відповідає тому впливу, який вони чинять на здоров’я людини. Ці напої призводять до того, що рівень здорових антиоксидантів в організмі знижується, а природний баланс порушується.

Росію поступово захльостує мода на смузі, яка прийшла до нас із Заходу. Багато хто щиро вважають, що ці напої, переважно складаються з фруктів і овочів, є дуже корисними для здоров’я. Однак дослідники з’ясували, що смузі не тільки не приносять користі, але й шкодять людям.

Исследование: смузи вредны для здоровья

У середній пляшці об’ємом 360 мл міститься досить компонентів, щоб знизити рівень антиоксидантів в організмі хімічних речовин, які захищають наші клітини від пошкоджень. Причому цей ефект смузі буде зберігатися протягом цілого дня. У смузі відзначається дуже високий рівень цукру, що викликає стрибок цього компонента в крові, що може призвести до збільшення ваги.

При цьому ряд виробників смузі роблять помилкові твердження про те, що їх напої, навпаки, сприяють зростанню рівня антиоксидантів, які борються з вільними радикалами. Однак експерти перевірили деякі смузі, які нібито насичені антиоксидантами “по максимуму”. Виявилося, що цих компонентів там нітрохи не більше, ніж у звичайному апельсиновому соку.

Експерименти за участю 10 добровольців показали, що смузі не підвищують, а знижують рівень антиоксидантів в крові. В процесі виготовлення напоїв з фруктів і овочів видаляються корисні волокна, а ось фруктовий цукор, шкідливий для зубів і талії, залишається на місці.

Джерело