сезон шашликінгу офіційно відкритий, і якщо ви ще жодного разу не виривалися за місто на пікнік, то неодмінно надолужуйте згаяне на цих вихідних. А ми тим часом зібрали для вас рецепти маринадів, щоб шашлик був смачним і соковитим.

Шашлик-справа суто індивідуальна. Хтось любить червоне м’ясо, інші ж їдять тільки курку, а треті вважають за краще шашлики з грибів і свіжих овочів. Лише одне правило у всьому це розмаїтті залишається незмінним-без хорошого маринаду, смачного і соковитого шашлики очікувати не варто.

Ми зібрали для вас рецепти самих різних маринадів: як дуже класичних і вже давно полюбилися, так і більш екзотичних і незвичайних. Вибирайте будь-який на свій смак і готуйтеся до яскравих вихідних.

цибульно-томатний маринад

знадобиться:

3 великих помідора

3 цибулини

3-4 зубчики часнику

Зелень за смаком (петрушка, кінза, базилік)

Сіль, перець

Один помідор натираємо на тертці, два інших – нарізаємо кубиками. Те ж саме робимо з цибулею: один – трьом, два – ріжемо. У цю суміш додаємо подрібнений часник, сіль, перець і при бажанні – запашної зелені.

У миску кладемо кілограм м’яса, заливаємо склянкою води, а вже поверх додаємо нашу суміш. Ми залишаємо маринуватися на 6-10 годин .

Даний вид маринаду підходить для будь-якого м’яса.

гранатовий маринад

знадобиться:

2 склянки гранатового соку

Кілька пучків кінзи, м’яти і базиліка

1 велика цибулина

Мелений перець

Дрібно нарізаємо велику цибулину, до неї додаємо дві склянки свіжого гранатового соку. Слідом подрібнюємо зелень-кількість можна регулювати на свій смак. В кінці всю суміш щедро приправляємо меленим перцем-шкодувати його не варто.

М’ясо в мисці зверху заливаємо отриманою сумішшю і кладемо в холодильник. Маринувати його потрібно як мінімум 10 годин, а краще добу .

Даний вид маринаду підходить для будь-якого м’яса, але найкраще поєднується з бараниною і свининою.

гострий медовий маринад

знадобиться:

1-2 столові ложки меду

3 столові ложки соєвого соусу

1 чайна ложка кунжутного масла

1 чайна ложка свіжого імбиру

1 чайна ложка сухого імбиру

2 зубчики часнику

Червоний перець

Мед топимо на водяній бані. Пізніше до нього додаємо соєвий соус, кунжутне масло, свіжий і сухий імбир, а також два тертих зубчики часнику. В кінці кладемо червоний перець на свій смак. Тільки не переборщіть з гостротою.

Заливаємо кілограм м’яса отриманою сумішшю і залишаємо маринуватися на 5-8 годин .

Даний вид маринаду підходить для будь-якого м’яса, але найкраще поєднується з телятиною і свининою.

йогурт і каррі

знадобиться:

Стакан натурального несолодкого йогурту

2 чайні ложки каррі

Зелена цибуля

Помідори черрі

Сіль

Дрібно рубаємо зелену цибулю, чим він молодший, тим краще. Також дрібно нарізаємо помідори черрі. Потім в стакан йогурту додаємо каррі, і вже в цю суміш додаємо цибулю і помідори. Зверху все солимо за смаком.

Маринувати в цій суміші м’ясо потрібно всього 2-3 години .

Даний вид маринаду підходить для курки і білого м’яса.

кавовий маринад

знадобиться:

4 столові ложки оливкової олії

4 цибулини

1 літр гарячої кави

Прянощі

Перед тим, як почати готувати маринад, приправте м’ясо улюбленими спеціями і залиште.

В цей час нарізаєте цибулю кільцями, до нього додаєте оливкову олію. Кава потрібно заварити заздалегідь-він повинен бути гарячим, але не киплячим. У миску з м’ясом кладете цибулю з маслом, і заливаєте все це зверху кави.

Перед тим, як відправити м’ясо маринуватися в холодильник, дайте йому охолонути при кімнатній температурі. У холодильнику ж воно повинно провести 6 годин .

Даний вид маринаду підходить для червоного м’яса.