Перший раз я спробувала гранолу в сухому вигляді в поїздку до Америки. Коли перебуваєш постійно в дорозі -гранола просто Обалденнный снек! Я не втрималася і вирішила в домашніх умовах приготувати гранолу. Чому я дуже рада була! Джерело ситності і енергії 100% і це саме те , що вранці нашому організму треба.

Вам знадобиться:

300 г з п’яти зернових пластівців
300 г вівсяних висівок
100 г подрібненого мигдалю
4 столові ложки лляного насіння
150 г соняшникового насіння
100 г лісових горіхів
100 г родзинок
100 г сушеної журавлини
100 г кокосової стружки
Хороша щіпка солі

Сироп:

200 г меду (приблизно 6 столових ложок)
100 мл ріпакової олії
1 Ч. л. ванільного екстракту

Гранола — любимый полезный завтрак американских звезд

Рецепт:

Змішайте всі сухі інгредієнти в окремій мисці.
Мед і масло з прянощами у каструлі довести до кипіння, варити кілька хвилин. Медову суміш виливаємо на суху суміш і добре перемішати. Добре змішану суміш викласти на деко, покрите папером для випічки.Розподіліть по листу. Випікати суміш в духовці при 170 С приблизно 15-20 хвилин. Потім виймаємо золотисту суміш з духовки, вмішуємо в гранолу сухофрукти і даємо охолонути. Як тільки гранола охолола потираємо суміш в крихту.

Зберігати в щільно зачиненій контейнері.

Подаємо гранолу з натуральним йогуртом, кефіром або молоком.

Стаття бере участь у конкурсі “З відпустки з рецептом”