Днями в ресторані Maritozzo відбувся бранч з іспанським виробником Gonzalez Byass, який є новим постачальником на ринку і входить в портфель проекту L-Wine. В рамках бранчу пройшла дегустація тихих, ігристих вин, а також хересів від цього виноробного господарства.

Виноробня Gonzalez Byass:

184 року історії, заснована в 1835
Сімейне підприємство
Власна дистрибуція в Іспанії, Великобританії, США, Мексиці
Всесвітня дистрибуція +100 країн
12 Виноробства (114 вин власного виробництва)
16 брендів міцного алкоголю
Лідируючі позиції в інноваціях і природосообразном виробництві

González Byass краща виноробня Іспанії в 2013, 2014 і 2016 роках.

Испанские вина: как пить и чем закусывать

Сім’я González викупила частку сімейства Byass після 100 років партнерства. На даний момент сім’я González управляється представниками 5 і 6 покоління.

Більше 30 років тому компанія почала розширення свого виробництва дотримуючись фундаментального принципу: підтримувати і розвивати унікальність і індивідуальність кожного виноробні.

Испанские вина: как пить и чем закусывать

Cava
95% загального обсягу Кави виробляється в регіоні Пенедес в 40 км від Барселони. Особливо варто виділити місто Sant Sadurní d Anoia, де сконцентровано 75% від загального обсягу в 252,500,000 пляшок виробляються в рік.

Cava — це ігристе вино з Барселони!

Испанские вина: как пить и чем закусывать

Vilarnau
Будинок Vilarnau був заснований в 1949 році і був розташований у центрі Sant Sadurni d Anoia. Vilarnau став частиною Gonzalez Byass group в 1982. Виноградники були придбані в 1990 році, будівля нової виноробні заклали в 2003, а у 2005 вона почала функціонувати на повну потужність. Назва походить від замку Vilarnau, який розташовувався на березі річки Anoia там, де зараз виноградники.

Господарство Vilarnau розташоване в 6 кілометрах від Sant Sadurni D Anoia на вищій точці, 200 метрів над рівнем моря. Висота сприяє тривалій мацерації винограду, що дозволяє виробляти вина з високою кислотністю, що сприяє більш збалансованою витримці. Господарство розташоване біля підніжжя гірської гряди Montserrat. Клімат середземноморський. Піренеї захищають виноградник від холодних Атлантичних вітрів, з півдня розташована гряда Serrelada. Ґрунти переважно вапняно-глинисті.

Испанские вина: как пить и чем закусывать

Хереси

Загальна площа виноградників D. O. Jerez – Xeres – Sherry is 6.500 Гектарів. Регіон поділений на “Pagos”, невеликі ділянки зі схожими кліматичними умовами і ґрунтових складом. Клімат Хересу знаходиться під значним впливом Атлантичного океану: середньорічна кількість сонячних годин – 3.200; середньорічна кількість опадів – 500 літрів на квадратний метр. 2 основних вітру: poniente, із заходу (вологий і прохолодний) і levante з південно-сходу (тепле і сухе). Дуже спекотне літо і м’яка зима.

Испанские вина: как пить и чем закусывать

Виноробня року

Beronia була нагороджена трофеєм за видатне якість в цьому році, обійшовши всіх інших учасників. Берония незмінно набирала найвищі оцінки на кожній дегустації і, як оцінювали судді, продемонструвала «якість найвищого порядку» по ряду вин, поставлених у цьому році з Іспанії.

Испанские вина: как пить и чем закусывать