В рецепті досить велика кількість желатину, але желе виходить дуже повітряним, майже як суфле, тільки обов’язково потрібно використовувати йогурт кімнатної температури.

Інгредієнти:

– 300 гр. натурального йогурту
– 300 мл молока
– 30 г желатину
– 1 ст. л. лимонного соку
– цукор за смаком
– 1 ст. л. какао

для полуничного шару:
– 1 чашка полуничного пюре
– 5 г желатину
– 50 г води
– цукор за смаком
– ягоди полуниці для прикраси

Приготування:

Дістаньте йогурт з холодильника, щоб він придбав кімнатну температуру. Залийте желатин молоком і залиште на 10 хвилин. Тепер поставте молоко на вогонь і нагрівайте, не даючи закипіти, постійно помішуючи до повного розчинення желатину.

Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. В цей час збийте йогурт міксером, додайте до нього цукор, лимонний сік, і знову збийте. До речі, чим довше ми збиваємо, тим більше повітряним виходить желе.

Тепер тонкою цівкою при постійному помішуванні влийте молоко з розчиненим у ньому желатином.

І знову збийте до однорідності. Відокремте 1/4 частина йогуртовій маси і додайте просіяний порошок какао. Так, звичайно, і перемішати. Йогурт з какао вилийте в роз’ємну форму і поставте в морозильник на 10 хвилин.

Дістали і залили зверху залишилася йогуртній масою. І відправили це все в холодильник до повного застигання.

Коли застиг і цей шар, займемося полуничним шаром. Знову заллємо желатин, але тепер уже водою, залишимо на 10 хвилин.

Нагріваємо, весь час помішуючи, до повного розчинення желатину (до кипіння, як ви пам’ятаєте, не доводимо). Залишаємо трохи охолонути. Тепер беремо наше полуничне пюре, додаємо туди цукор за смаком і желатин з водою, перемішуємо. Виливаємо отриману полуничне желе на застиглий йогуртовий шар і знову відправляємо в холодильник до повного застигання.

Приємного апетиту!

Посилання по темі:

Телятина з білому вині з морквою, селерою і помідорами
Роли з шинкою і рибою
Форум “Рецепти”