Груша на десерт – це дуже смачно! А якщо спробувати грушу в якості незвичайного гарніру, наприклад, до кисло-солодкою качиної грудки?

Інгредієнти (на 4 порції):

Для м’яса:

– 4 качині грудки
– 2 ст. ложки меду
– 8 ст. ложок соєвого соусу
– 1 ст. ложка темного бальзамічного оцту
– 2 ч. ложки тертого імбиру

Для гарніру:

– 5 шт. середніх твердих груш
– 2 червоні цибулини середнього розміру
– 0,5 склянки сухого червоного вина
– 2 ст. л. соєвого соусу
– 1,5 ст. ложки топленого качиного жиру
– трави за смаком (чебрець, орегано), перець
Суміш мелколистовых салатів.

Утиные грудки с гарниром из груш

Качині грудки промити, видалити залишки пера (якщо потрібно), обсушити серветкою, зробити хрестоподібні надрізи на шкірі, намагаючись не прорізати до м’яса.

Утиные грудки с гарниром из груш

З меду, соєвого соусу, бальзамічного оцту, імбиру приготувати маринад, ретельно змішавши всі інгредієнти. Залити маринадом підготовлені качині грудки і поставити їх в холодильник на добу.

Утиные грудки с гарниром из груш

Через добу виймаємо мариновані грудки з холодильника, видаляємо зайву рідину. Злегка розігріваємо сковороду, обов’язково суху. Викладаємо філе шкіркою вниз. Поступово підвищуємо температуру сковороди. Повільний нагрів потрібен для того, щоб з грудок поступово вытапливался жир, і утворювалася хрустка скоринка.

Утиные грудки с гарниром из груш

Процес смаження триває приблизно 10 хвилин.
Після того, як шкурки стануть золотистого кольору, перевертаємо грудки і смажимо ще 5 хвилин.

Утиные грудки с гарниром из груш

Перекладаємо обсмажені грудки в розігріту до потрібної температури духовку. Я використовую аерогриль. Залишаємо грудки “доходити” протягом 10 хвилин.
Тим часом займемося грушевим гарніром.

Утиные грудки с гарниром из груш

Груші помити, почистити. Розрізати на половинки, видалити насінну коробочку, нарізати тонкими шматочками. Лук очистити і нарізати півкільцями.

Утиные грудки с гарниром из груш

Сковороду розігріти, налити півтори столові ложки качиного жиру, вытопившегося з грудок.
Викласти і злегка обсмажити цибулю, потім додати підготовлені скибочки груш. Трохи їх обсмажити разом з цибулею. Залити все сумішшю вина і соєвого соусу, протушкувати спочатку 5 хвилин під кришкою, потім відкрити, додати трави, перець за смаком і готувати так до випарювання рідини.

Готові грудки нарізати скибочками (на зрізі може виділятися червонуватий сік, це нормально, м’ясо повинно бути злегка рожевим), сервірувати з грушевим гарніром і жменею салатного листя.

Приємного апетиту!

Рецепт бере участь у конкурсі“ГРУША”