Це блюдо з картоплі з м’ясом для святкового столу. Гості будуть в захваті. Картопля по-королівськи виходить соковитим, смачним, красивим і ситним. Тим часом готується він нескладно.
продукти
- картопля-800 грамів
- цибуля ріпка — одна середня цибулина. Можна взяти велику цибулину, якщо ви любите цибулю.
- свинина – 400 грамів
- гірчиця готова російська. Можна замінити чорносливом
- сир твердий — 200 грамів
- сіль,
- майонез. Можна замінити сметаною
- зелень
- перець мелений
- олія соняшникова без запаху
Як приготувати картоплю по-королівськи
М’ясо помити, обсушити за допомогою серветок і нарізати на тонкі довгі скибочки. Перекласти м’ясо в пакет і відбити його за допомогою кулінарного молотка. Якщо після цього шматочки вийшли занадто довгі, розрізати їх.
М’ясо посолити, поперчити і перемішати.
Приготувати форму для випічки і змастити маслом. Свинину викласти на деко, укладаючи щільно.
Змастити м’ясо гірчицею по всьому шару. Якщо вам не подобається смак гірчиці, можна замінити її чорносливом. Для цього чорнослив заздалегідь відпарити і подрібнити. Викласти на м’ясо.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Викласти цибулю поверх гірчиці по всій поверхні форми для випічки.
Картоплю помити, почистити і нарізати навпіл. Потім нарізати половинки картоплі на часточки, як це роблять з апельсином. Викласти картоплю на форму куточками вгору щільно один до одного. Картоплю посолити.
Сир натерти на твердій тертці і посипати картоплю.
По сиру зробити сіточку з майонезу.
Духовку розігріти до 190 градусів. Форму для випічки з картоплею по-королівськи відправити в духовку приблизно на одну годину.
Тим часом подрібнити зелень.
Готову картоплю посипати зеленню і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!