Це блюдо з картоплі з м’ясом для святкового столу. Гості будуть в захваті. Картопля по-королівськи виходить соковитим, смачним, красивим і ситним. Тим часом готується він нескладно.

продукти

  • картопля-800 грамів
  • цибуля ріпка — одна середня цибулина. Можна взяти велику цибулину, якщо ви любите цибулю.
  • свинина – 400 грамів
  • гірчиця готова російська. Можна замінити чорносливом
  • сир твердий — 200 грамів
  • сіль,
  • майонез. Можна замінити сметаною
  • зелень
  • перець мелений
  • олія соняшникова без запаху

Як приготувати картоплю по-королівськи

М’ясо помити, обсушити за допомогою серветок і нарізати на тонкі довгі скибочки. Перекласти м’ясо в пакет і відбити його за допомогою кулінарного молотка. Якщо після цього шматочки вийшли занадто довгі, розрізати їх.

М’ясо посолити, поперчити і перемішати.

Приготувати форму для випічки і змастити маслом. Свинину викласти на деко, укладаючи щільно.

Змастити м’ясо гірчицею по всьому шару. Якщо вам не подобається смак гірчиці, можна замінити її чорносливом. Для цього чорнослив заздалегідь відпарити і подрібнити. Викласти на м’ясо.

Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Викласти цибулю поверх гірчиці по всій поверхні форми для випічки.

Картоплю помити, почистити і нарізати навпіл. Потім нарізати половинки картоплі на часточки, як це роблять з апельсином. Викласти картоплю на форму куточками вгору щільно один до одного. Картоплю посолити.

Сир натерти на твердій тертці і посипати картоплю.

По сиру зробити сіточку з майонезу.

Духовку розігріти до 190 градусів. Форму для випічки з картоплею по-королівськи відправити в духовку приблизно на одну годину.

Тим часом подрібнити зелень.

Готову картоплю посипати зеленню і можна подавати до столу.

Приємного апетиту!