Стежите за фігурою і уникаєте калорійної їжі, але не можете відмовитися від традиційного новорічного салату олів’є? І не треба! Є заправки, які набагато не такими жирними, як звичний соус майонез.

Складно уявити Новий рік без олів’є на столі. Господині звикли готувати його на свято разом з оселедцем під шубою і холодцем.

Якщо раніше для цього салату десятиліттями використовували майонез, то зараз все частіше відходять від традицій і пробують нові соуси.

Майонезу – бой: три заправки для салата оливье

Є адептом здорового харчування з низьким вмістом жирів? Не подобається смак майонезу?

Пропонуємо звернути увагу на 3 заправки для улюбленого салату! З ними смак олів’є буде дещо іншим, але заграє новими фарбами, які можуть сподобатися вам і вашим гостям навіть більше!

Майонезу – бой: три заправки для салата оливье

Заправка з йогуртом

Необхідно відварити два яйця, відокремити жовтки, потрібні тільки вони. Кладемо їх в ємність, додаємо півсклянки натурального йогурту без добавок і збиваємо. Як варіант, можна використовувати кисле молоко.

Додаємо 2 ст. л. лимонного соку, сіль і перець за смаком, знову збиваємо.

За бажанням можна додати зелену цибулю і/або зелень, попередньо дрібно їх порубавши.

Майонезу – бой: три заправки для салата оливье

Заправка з вершками

Візьмемо 2 ст. л. лимонного соку, додамо ½ ч. л. солі. Включаємо блендер і повільно вливаємо склянку свіжих нежирних вершків (200 мл). Їх жирність не повинна перевищувати 22%, інакше вийде не те, що потрібно.

Ріжемо зелень (кріп і петрушку), додаємо в соус і новий варіант заправки для олів’є та інших салатів готовий!

Майонезу – бой: три заправки для салата оливье

Заправка зі сметаною

З’єднуємо 6 ст. л. рослинної олії (краще оливкової) з 2 ст. л. яблучного оцту. Додаємо 2 ч. л. гірчиці, перець і сіль за смаком, після чого збиваємо блендером.

Після того, як соус загусне, додаємо в нього 10 ст. л. сметани, жирність може бути будь-який, але від неї буде залежати густина готового соусу. Знову збиваємо і використовуємо за призначенням!

Ця заправка відмінно підійде не тільки до олів’є, її можна сміливо додавати до страв з риби і м’яса.

Майонезу – бой: три заправки для салата оливье

Не забудьте охолодити заправки перед додаванням в салат. Так він вийде більш смачним.

А взагалі, неполезному майонезу – бій! У соус для олів’є можна додавати різні компоненти – зелень, помідори і огірки, пармезан, сир, спеції, прянощі, фарбувати томатом, буряком, морквою…

Включіть свою фантазію, створіть свій оригінальний рецепт, який у вас будуть питати вдячні гості!

Майонезу – бой: три заправки для салата оливье

До речі, уже підрахована вартість приготування олів’є в цьому році. Хочете бачити його на своєму новорічному столі? Тоді готуйтеся витратити як мінімум 312 рублів. Така середня ціна головного новорічного салату.