Ніжний десерт з груш

Інгредієнти:

Груша – 4 шт
Лист листкового тіста
Вода – 4 склянки
Цукор – 2 склянки
Мед – 1 склянка
Половина лимона
Стручок ванілі
Паличка кориці – 3 шт
Гвоздика – 6-8 шт

Медовые груши в слоеном тесте

Груші почистити від шкірки. У невеликій каструлі розведіть цукор і мед у воді. Дайте закипіти на середньому вогні.

Медовые груши в слоеном тесте

Як тільки цукор розчинився, викладіть груші, стручок ванілі, половину лимона, кориця і гвоздика. Відваріть груші (поки вилка легко не буде протикати). Це може зайняти близько півгодини, залежно від стиглості груш.

Медовые груши в слоеном тесте

Духовку нагрійте до 190 градусів. Коли груші стануть м’якими, дістаньте їх з каструлі і злегка остудіть. Тісто наріжте на неширокі смужки. Повністю оберніть остиглі груші в тісто. Закріпіть тісто за корінець.

Медовые груши в слоеном тесте

Викладіть груші на деко, застелений пергаментним папером, і випікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

На невеликому вогні закип’ятіть сироп і вилийте його в тарілку. Прямо в сироп викладіть грушу і подавайте.