Тірамісу (італ. Tiramisù, «вознеси мене») – італійський багатошаровий десерт. Подається рестораторами, в основному, як тістечко або торт. Ми пропонуємо домашню альтернативу, підвладну кожному.

Інгредієнти:

Для млинців:
Борошно – 2 склянки
Цукор – 2 столових ложки
Какао-порошок – 2 столових ложки
Розпушувач – 2 чайні ложки
Сода – 1/2 чайної ложки
Щіпка солі
Молоко – 1,5 склянки
Сметана – ½ склянки
Яйце – 3 шт
Вершкове масло – 4 столові ложки
Ванілін – 2 чайних ложки
Еспресо – 4 столові ложки

Для крему:
Сир маскарпоне – 125 г
Вершки для збивання – 1 стакан
Цукор – 2 столових ложки

Приготування:

Крем. Всі інгредієнти для крему збийте до повітряних піків. Поставте в холодильник.

Млинці. У мисці змішайте борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль. В окремій мисці змішайте молоко і сметану до однорідної маси. Додайте еспресо, вбийте яйця, розтоплене масло і ванілін. Змішайте молочну суміш з сухими інгредієнтами і переконайтеся, щоб не залишилося грудочок. Якщо тісто занадто рідке, додати ще ложку борошна. Нагрійте сковороду і посмажте на маслі млинці. Викладіть готові млинці на тарілку. Між кожним млинцем нанесіть крем. Зверху викладіть залишився крем і злегка присипте какао. Перед подачею охолодіть.

Приємного апетиту!