Якщо зустріч Нового року буде проходити невеликою компанією і ви досі не знаєте, що подати гостям на десерт, наша стаття допоможе визначитися. Фуд-блогер Марина Баранова пропонує приготувати порціонну панна котту з желе з брусничного варення. Такий десерт не зажадає від вас особливих кулінарних навичок, готується заздалегідь, але не дуже складно, а результат порадує присутніх.

Інгредієнти:
Вершки 33-35% 250 гр
Молоко 150 гр
Цукор 60 гр
Листовий Желатин 8 гр
Ваніль 1 стручок

Для желе:
Рідке варення (на ваш вибір) 150 мл
Листовий Желатин 4 гр

На десерт: панна котта с брусничным желе для новогоднего стола

Процес приготування:
Желе:
1. Спочатку готуємо желе, так як воно буде заливатися в формочки першим. Якщо ви будете робити в стаканчиках і нижнім шаром буде панна кота, тоді заливайте спочатку її.
2. Желатин замочити в холодній воді на 5-7 хвилин. Варення прогріти на вогні майже до кипіння, зняти з плити. Листи желатину віджати і розмішати до повного розчинення з варенням.
3. Дати суміші трохи охолонути, розлити по формах і дочекатися повного застигання (можна прибрати в морозилку на 30 хвилин).

На десерт: панна котта с брусничным желе для новогоднего стола

Панна котта:
1. У каструлю влити вершки і молоко (в грамах), додати цукор. Стручок ванілі розрізати уздовж, лезом ножа витягти насіння. І насіння, і стручок покласти в каструлю до вершків.
2. Листи желатину замочити в холодній воді на 5-7 хвилин.
3. Поставити на вогонь каструлю з вершками, прогріти до закипання і розчинення цукру. Процідити від насіння.
4. Листи желатину віджати і змішати до розчинення з вершками. Дати трохи охолонути і залити у формочки поверх желе.
5. Дати застигнути в холодильнику не менше 5 годин. Можна відправити у морозилку, а перед подачею дістати для розморожування.

На десерт: панна котта с брусничным желе для новогоднего стола

Німецькі традиції: готуємо класичний сирний штоллен