Готується з курячого філе всього за 30 хвилин, а результат просто вражає! паштет стане мега-хітом у вашій родині! ковбасу вже давно не купуємо!!! просто спробуйте і ви самі все зрозумієте.
продукти
- філе куряче-400 грам;
- 70 мілілітрів бульйону (в якому варили м’ясо);
- морква – 200 грам,
- ріпчаста цибуля – 2 штуки,
- масло вершкове – 70 грам,
- часник – 2 зубчики,
- лавровий лист – 1 штука,
- перець духмяний – 2 штуки,
- перець чорний мелений, сіль,
- масло рослинне – для смаження.
Як приготувати паштет
Заздалегідь треба буде відварити курку до готовності.
Куряче філе варимо 30 хвилин, в бульйон кладемо сіль, лавровий лист, запашний перець.
Очищені від лушпиння головки ріпчастої цибулі дрібно нарізаємо.
Морква трьом на крупній тертці.
Часник також дрібно рубаємо.
На добре сковороду з рослинним маслом кладемо цибулю і обсмажуємо його до легкої золотистості.
Після чого додаємо моркву і тушкуємо овочі разом, до готовності моркви.
Далі в сковороду відправляємо часник, тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Варену і остигнула грудку нарізаємо дрібними шматочками і кладемо її в чашу блендера.
Туди ж в чашу викладаємо овочі зі сковороди.
Наливаємо в блендер 70 мілілітрів бульйону.
Солимо, перчимо (за смаком).
Кладемо вершкове масло і подрібнюємо все до стану однорідної маси.
Готовий курячий паштет ставимо в холодильник на 3 години.
Після чого його можна намазати на шматочки хліба і подати на стіл.
Паштет готовий.
Приємного апетиту!