Знаменитості, як правильно, дуже зайняті, але і вони знаходять час для кулінарних експериментів. Хто б міг подумати, що дизайнер Марія Погребняк сама стоїть біля плити заради смачних страв для рідних, а не користується послугами домробітниць? Неймовірно, але факт – багатодітна мама навіть розповіла, як готує улюблене блюдо своєму чоловікові Павлу Погребняку, який, як і багато чоловіків, обожнює борщ.

Не секрет, що чоловіки люблять смачно і ситно поїсти. Багато з них чи то жартома, чи то серйозно стверджують, що їжа — це справжнє «приворотне зілля». Як би те ні було, зірки шоу-бізнесу нерідко воліють заморських страв традиційне слов’янське блюдо. 30-річна дизайнер одягу Марія Погребняк балує улюбленого борщем і охоче ділиться своїм «фірмовим» рецептом:

Інгредієнти:

вода – 1,5-2 л
яловичий шматок м’яса на кісточці – 400 г
картопля – 100 г
капуста – 200 г
цибуля ріпчаста – шт.
морква – 1-2 шт.
буряк – 1 шт.
томатна паста – 2 ст. л
солодкий перець – 100 г
лимонний сік – 1 ст. л.
часник – 1-2 зубчики
зелень (кріп або петрушка)
сіль – за смаком

«Не помешало бы закусить салом»: в сети обсуждают борщ от Марии Погребняк

Марія радить відварити м’ясо, злити перший бульйон і готувати борщ на другий воді. Додати сіль, перець, картоплю і капусту. Обсмажити цибулю, моркву, буряк з томатною пастою, тушкувати 15 хвилин, відправити суміш в бульйон, розбавити його лимонним соком, який не дозволить страви втратити червоний колір. Потім покришити зелень і часник, накрити кришкою і варити до готовності.

«Не помешало бы закусить салом»: в сети обсуждают борщ от Марии Погребняк

Погребняк досить струнка жінка, бо мало хто повірить, що в її раціоні живлення є борщ. Користувачі мережі впевнені, що якщо вона і готує його, то тільки для домашніх, але не для себе. Вони обговорюють її варіант приготування:

«Можу з упевненістю сказати, що або борщ Марії хтось готує, або вона його готувати не вміє взагалі. Страшно уявити, що це вийде за рецептом від Марії. В кращому випадку – це борщ!»

«Вам не завадило б поїсти борщу з хлібом і закусити салом».

«Просто мені шкода настільки худих дівчат, як вас ноги носять?»

«Невже вона їсть його? Вона така худа, як ніби тільки воду п’є, від якої худне».

«Не розумію я цього рецепту, борщ не так готується, це з якоїсь книжки виписка напевно».

Багато передплатники Марії Погребняк вважають, що в борщ не треба додавати лимонний сік, хоча його також використовують і телезірка Дар’я Пынзарь, яка не так давно представила свій рецепт цієї страви. Може, дівчата придумали це разом? Адже відомо, що блондинки спілкуються і дружать.

«Не помешало бы закусить салом»: в сети обсуждают борщ от Марии Погребняк