страви з куркою не тільки ситні, але і універсальні, адже її м’ясо прекрасно поєднується з безліччю інгредієнтів. Візьміть на замітку смачні і недорогі салати по перевіреним домашнім рецептами.

Салати легкі і дешеві з куркою і грибами

Спробуйте прості салати, які підійдуть для домашньої та святкової трапези.

рецепт 1. “чоловічі сльози”.

Салат носить таку незвичайну назву тому, що дуже подобається чоловікам.

Приготувати його зуміє навіть починаюча господиня, викликавши у сильної половини сімейства виключно сльози радості.

У салат додають:

  • куряче філе-250 г;
  • гостру моркву по — корейськи — 250 г;
  • твердий сир — 150 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • цибулину — 1 шт.;
  • печериці — 350 г;
  • оцет-3-4 ст. Л.;
  • майонез за смаком.

Рекомендуємо брати консервовані печериці, так як свіжі не дадуть настільки насиченого і пікантного смаку.

Морква по-корейськи використовуйте магазинну або власного приготування.

Такі ситні салати найкраще готувати шарами. Якщо часу зовсім немає, перемішайте інгредієнти. Такий варіант підійде для домашньої вечері на швидку руку.

Починаємо приготування:

  1. варимо яйця і філе.
  2. ріжемо цибулю і заливаємо оцтом.
  3. подрібнюємо м’ясо і викладаємо на дно ємності для салату.
  4. змащуємо майонезом, викладаємо промариновану цибулю.
  5. ріжемо гриби і знову змащуємо майонезом.
  6. трьом яйця.
  7. подрібнюємо моркву по-корейськи, викладаємо і змащуємо майонезом.
  8. посипаємо салат тертим сиром.

При бажанні гриби наріжте не дрібними кубиками, а слайсами.

Сир натріть на дрібній або крупній тертці на свій розсуд. Додатковою прикрасою страви послужить зелень або залишки печериць.

Якщо хочете, щоб салат вийшов соковитіше, залиште його просочитися на пару годин в холодильнику.

рецепт 2. Салат по-британськи.

Ніхто з кулінарів точно не скаже, звідки у салату з’явилася така назва. Одні звуть його “британським«, хтось називає»англійцем”.

Він поповнює список, в якому зазвичай є легкі салати. Але хоч їх і просто готувати, вони залишаються апетитними і ситними.

Для салату по-британськи візьміть:

  • куряче м’ясо – 200 г;
  • свіжі огірки — 150 г;
  • печериці — 150 г;
  • майонез — 3-5 ст. Л.;
  • зелень — 1 пучок;
  • яйця — 3 шт.

Печериці краще брати маринованими. При бажанні замініть домашньої грибний консервацією.

Готується страва дуже просто:

  1. варимо яйця і м’ясо.
  2. дрібно ріжемо огірки і курку.
  3. натираємо яйця на тертці.
  4. шаткуємо гриби на шматочки середнього розміру.
  5. все перемішуємо, поливаємо майонезом.
  6. посипаємо зверху рубаною зеленню.

Якщо вам набридли салати з майонезом, використовуйте замість нього легкий салатний соус або нежирну сметану.

читайте також: салат з грибами і куркою без майонезу

Прості салати на кожен день з куркою

Не знаєте, чим побалувати себе в будні? пропонуємо зробити ці оригінальні салати: легкі рецепти дозволять створювати на кухні шедеври хоч щодня.

рецепт 1. Смажений салат.

У блюдо підуть такі компоненти:

  • філе курки – 150 г;
  • помідори, листя салату — по 150 г;
  • білий хліб — 50 г;
  • консервований горошок — 100 г;
  • майонез і спеції — за смаком.

Блюдо доповнять кедрові горішки. Використовуйте їх для приготування страви з святкового приводу. Також салат прикрасять помідори черрі замість звичайних томатів.

Якщо вдома не виявилося філе, використовуйте інші частини курки.

Такі салати, прості і смачні, готуються дуже легко:

  1. обсмажуємо на сухій сковороді порізаний на кубики хліб.
  2. смажимо в соняшниковій олії шматочки курки.
  3. моєму і рвемо руками листя салату.
  4. нарізаємо помідори.
  5. додаємо горошок і заправляємо.

Таке блюдо сподобається дорослим і дітям. Пікантний смак обсмаженої курочки додасть салату особливу родзинку.

рецепт 2. Салат з омлетом.

Ця страва стане фаворитом у шанувальників омлету і ідеальним варіантом для сніданку, обіду або вечері.

Для приготування незвичайної страви візьміть:

  • яйця-2 шт.;
  • молоко — 3-4 ст. Л.;
  • цибулину — 1 шт.;
  • вершкове масло — 1 ст. Л.;
  • курячі грудки — 2 шт.;
  • оцет — 2 ст. Л.;
  • майонез і спеції — за смаком.

Ось як покроково приготувати страву:

  1. збиваємо яйця з молоком і сіллю.
  2. смажимо на вершковому маслі.
  3. подрібнюємо цибулю і маринуємо в оцті і воді, розведеними 1:1.
  4. обсмажуємо грудки.
  5. ріжемо омлет і м’ясо соломкою.
  6. з’єднуємо в салатник і поливаємо зверху майонезом або іншим соусом.

При бажанні використовуйте для заправки і прикраси свіжу нарізану зелень.

Рецепти простих салатів не раз виручать в будній день або перед несподіваним застіллям.

А які страви з куркою ви готуєте на швидку руку?

читайте також: салат з копченою куркою і чорносливом