Наближається чарівна пора – новорічні та різдвяні свята. Якщо у вашому будинку намічається велика кількість маленьких гостей, без солодощів ніяк не обійтися. Зготувати щось смачне заздалегідь – найкращий варіант і для цього чудово підійдуть всілякі рецепти печива. Напевно сподобається не тільки дітям.

Якщо у новорічні свята у вашому будинку буде багато гостей або ви самі будете відвідувати своїх родичів і знайомих, без солодкого частування або подарунка ніяк не обійтися. Щоб не обтяжувати себе складними рецептами, скористайтеся перевіреними варіантами від відомих фудблогеров. Пропонуємо три види печива з горіхами, і ще один – з сиром, на той випадок, якщо у когось з ваших гостей алергія на горіхи.

Фудблогер Юлія Комісарова поділилася рецептом печива з фундуком.

Інгредієнти:
Борошно – 300 гр.
Змелений фундук – 60 гр.
Цукрова пудра – 150 гр.
Холодне вершкове масло – 130 гр.
Яйця – 2 шт.
Ванілін
Цедра одного лимона
Спеції (кориця, мускатний горіх, гвоздика, імбир) – за бажанням.

Процес приготування:
Змішайте всі інгредієнти, масло повинне бути холодним, нарізане на шматочки. Вимісити тісто в міксері, насадкою лопатка. Тісто має бути гладким і однорідним. Прибрати в холодильник мінімум на дві години. Тесту треба обов’язково трохи полежати. Потім розкачати на пекарської папері, вирізати формочками печиво і випікати в духовці при 160 С приблизно 15 хвилин.

Новогодняя выпечка: готовим праздничное печенье

Фудблогер Анжеліка Зоркіна пропонує приготувати мандаринове печиво з марципаном. Аромат цієї випічки обов’язково наповнить ваш будинок справжнім святом.

Інгредієнти:
Масло 90 гр.
Борошно 150 гр (може знадобитися трохи більше).
Цукрова пудра 70 гр.
Цедра одного великого мандарина або апельсина.
2 ст л соку мандарина або апельсина.
Марципан 100 гр. Шоколад 100 гр.

Приготування:
1. Масло нарізати на кубики і розтерти з борошном, цедрою і цукровою пудрою до отримання крихти. Додати сік мандарина. Тісто скатати в кулю, загорнути в харчову плівку і покласти на 1 годину в холодильник.
2. Тісто розкачати в пласт товщиною близько 4 мм, вирізати кружки діаметром 6 див. Гуртки покласти на деко, застелений пекарської папером. З марципана скачати маленькі кульки, покласти кульку в центр гуртка і защипати краї так, щоб вийшла трикутна форма.
3. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 гр духовці близько 12-15 хвилин, до золотистого кольору. Печиво остудити.
4. Шоколад розтопити на водяній бані. Занурити денце кожного печива в шоколад і покласти застигати на блюдо, покрите пекарської папером (можна поставити в холодильник).

Новогодняя выпечка: готовим праздничное печенье

Фудблогер Рената Коні пропонує базовий рецепт печива, а який горіх ви будете використовувати – ви вибираєте самі. Рената рекомендує або пекан, або волоський. Ви можете пофантазувати і додати щось ще.

Інгредієнти:
220 гр вершкового масла
150 гр цукру
1 велике яйце
1 год л екстракту ванілі
325 гр борошна
2 ч л розпушувача
1/2 год л солі
100 гр горіхів (пекан або волоських)
260 гр цукрової пудри
3-4 ст л молока
харчовий барвник (за бажанням)
M&M (за бажанням)

Приготування:
1. У великій чаші збийте масло і цукор до повітряної консистенції. Додайте яйце і ваніль. В окремій чашці змішайте борошно, розпушувач і сіль. Поступово додайте суміш борошна до масляно-цукровою масою і добре розмішуйте. Додайте горіхи. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на 1 годину.
2. На посипаній борошном поверхні розкачайте тісто товщиною 0,4 см і формочкою виріжте печиво. Розподіліть печиво на деку на відстані 2 – х див. Випікайте 6-8 хв при температурі 190С або до тих пір, поки краю печива не будуть золотисто-коричневими. Дайте охолонути.
3. У маленькій чаші ретельно змішайте цукрову пудру і молоко. Додайте барвник за бажанням. Прикрасьте печиво і дайте застигнути глазурі.

Новогодняя выпечка: готовим праздничное печенье

Фудблорег Христина Бодаговская пропонує рецепт печива, який точно сподобається всім вашим маленьким гостям. Автор пропонує поекспериментувати з борошном: частину пшеничного борошна можна замінити на ту, яку ви любите.

Інгредієнти:
М’який сир – 200 г
Вершкове масло – 80 г
Борошно – 150 г (якщо борошно замінювати, то інша кількість)
Розпушувач – 0,5 ч. л
Цукор 3-4 ст. л. (або замінник)
Кокосова стружка – 2-3 ст. л.

Приготування:
1. З’єднати сир та вершкове масло кімнатної температури, додати цукор або замінник, розпушувач, кокосову стружку. Перемішати і поступово додавати борошно. Як тільки тісто збереться в кулю, перестати додавати борошно. Прибрати в пакет або обернути харчовою плівкою, покласти в холодильник на 20-30 хвилин.
2. Розігріти духовку до 180 С. Розкачати тісто (можна на харчовій плівці, так зручно не додавати більше борошна, щоб тісто не прилипало до столу), вирізати чаркою, склянкою, або формочками печиво. В блюдце можна насипати цукор і з одного боку печиво покласти в цукор. Викласти його на деко, застелене пергаментом. Випікати в залежності від вибраної товщини. Якщо тонке печиво, то хвилин 10, якщо товстіший – 15. Орієнтуватися на свою духовку і колір печива, воно має підрум’янитися.

Не забудьте, до речі, і про інших варіантах новорічної випічки, скористайтеся рецептом приготування мигдального печива.

*****
Ріжу салати, прикрашаю ялинку, приміряю сукню, наношу макіяж, дивлюся кіно, їм мандаринки – все про Новий рік 2018!