Кулінарна книга. Рецепти ” заготовки
мені в бургерах в макдональдс їх огірки не подобаються зовсім. Завжди дивувалася: невже не можна смачно замаринувати? може бути, це у нас в барнаулі просто так несмачно роблять, не знаю. Чому все-таки зробила? просто, за складом маринаду та інгредієнтів рецепт схожий на огірочки “по-болгарськи”, які в моїй родині люблять.
- 1 кг огірків
- 3 ст. Л. Без гірки солі
- 2 великі цибулини
- 2 склянки яблучного оцту 6%
- 0,5 ч. Л. Чорного перцю
- 2 ст. Л. Насіння гірчиці
- 0,5 ст. Л. Куркуми
- 1,5 склянки цукру
Огірки (невеликі) порізати на кружечки, цибулю півкільцями. Додати сіль, перемішати і залишити під гнітом (я робила без нього) на 3 години. Виділився сік злити, додати до нього яблучний оцет, перець, гірчицю, куркусу і цукор. Все закип’ятити, потім вивалити туди ж огірково-цибульну суміш, дати закипіти до зміни кольору огірків на оливковий і розкласти гарячими в стерильні банки. Закатати і відправити на зберігання.
Знаю, що кожна заготовка повинна настоятися мінімум днів 20, але невтерпеж, за смаком дуже відрізняються, на мій погляд, від тих, що кладуть в макдональдс, в кращу сторону. Сьогодні відкрила і ось саме для бургерів, шаурми та інших смаколиків домашнього приготування, думаю буде смачно.після проби резюмую: солі треба 2 ст.ложки і оцту однієї склянки вистачить, ну це на мій смак, за рецептом з instagram так, як я написала спочатку, а в іншому все смачно.