Рецепт простий і доступний, всі продукти з супермаркету.
Кілограм моркви ріжемо великою соломкою. Три цибулини чекають.
700 грамів рису промиваємо. Потім 40 хвилин замочуємо у холодній воді.
Три цибулини ріжемо півкільцями.
М’ясо 700 грам – ребра ягняти. Порізати по ребрышкам.
Казан п’ятилітровий. Нагріли, обсмажуємо ребра на великому вогні. Будь-яке рослинне Масло.
700 грам телятини, крупно порізати. Любите м’яса побільше – кладіть більше.
Ребра ягняти обсмажили – витягти з казана.
Обсмажуємо цибулю.
Цибуля зазолотился – обсмажуємо моркву, разом з цибулею.
Морква стала м’якою – додаємо телятину.
Обсмажуємо телятину. Вогонь весь час великий.
Телятина обсмажилася, закладаємо ягняти.
Зіра. Додаємо за смаком. Їдальні ложки зазвичай вистачає.
Зіру можна розтерти руками, можна частину потовкти у ступці. Посолити. Можна додати полстоловых ложки ягідок барбарису (чорні).
Залили водою і тушкуємо 20 хвилин.
Викладаємо в казан рис.
Виклали рис.
Доливаємо води, щоб покривала рис на 1,5-2 сантиметри. На фото рису поклали майже кілограм, тому п’ятилітровий казан насилу справляється.
Вогонь середній.
Кришкою накрили, хвилин через 5-7 рис вбере воду.
Ще хвилин 10 – вся вода вбереться.
10-15 хвилин на слабкому вогні все доходить. Потім вимкнути нагрів і ще півгодини нехай постоїть під кришкою.
Вуаля!
Рецепт бере участь у конкурсі “Справа смаку”.