Сьогодні приготувала угорський насипний яблучний пиріг. У ньому немає звичайного м’якого тіста, а замість нього-суха суміш. Саме її і потрібно використовувати, нічим не розбавляючи. Яблучний сік, проникаючи в суху суміш, скріплює пиріг в єдине ціле, але для цього обов’язково потрібно взяти великі і соковиті плоди.

Якщо яблука будуть сухими, то пиріг не зможе добре просочитися соком і розсиплеться. А ще дуже важливо, щоб яблука були з кислинкою. У цьому весь шарм пирога. Обов’язково приготуйте цю випічку, тим більше, що готується вона дуже легко. Приємного сімейного або дружнього чаювання!

  • час підготовки – 10 хвилин
  • час приготування-50 хвилин
  • кількість порцій– 8

Підготувати всі необхідні інгредієнти. Яблука неодмінно повинні бути з кислинкою і соковиті. Масло попередньо помістити в морозилку для затвердіння.

У мисці з’єднати манку, борошно, цукор і розпушувач.

Все дуже ретельно перемішати віночком, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно. Розділити суху суміш на три рівні частини.

Дно форми для випічки (у мене роз’ємна форма діаметром 20 см) вистелити пергаментним папером. Стінки і дно форми рясно змастити маслом, висипати в неї ⅓ частина сухої суміші і розрівняти її.

Яблука вимити, розрізати навпіл, видалити насіння з частиною м’якоті і натерти на крупній тертці. Масу розділити на дві рівні частини.

Поверх шару сухої суміші рівномірно викласти половину яблук.

Покрити яблука ще ⅓ частиною сухої маси і розрівняти.

Знову викласти яблучний шар і покрити його залишилася сухою сумішшю.

Верх насипного пирога покрити натертим на тертці вершковим маслом.

Поставити форму в духовку, розігріту до температури 200 °с, і випікати пиріг протягом 40 хвилин. Час випікання дано орієнтовне і залежить від можливостей вашої духовки. Верх пирога повинен зарум’янитися.

Дати пирогу трохи охолонути в формі, а потім тонким вузьким ножем відокремити його від стінок, розняти форму, і поставити пиріг на решітку для охолодження.

Подати насипний пиріг три склянки, нарізавши на порції. Дуже смачно з чаєм, кавою і молоком.