любіть піч, але не хочете витрачати на приготування ласощів півдня? візьміть на замітку простий рецепт кексу зі згущеним молоком і насолоджуйтеся ароматною домашньою випічкою в будь-який час.

Кекс простий: рецепт

Багатьом відомо, якими повітряними виходять кекси на кефірі. Рецепт зі згущеним молоком вас теж не розчарує: таку ніжну і ароматну випічку потрібно ще пошукати.

Так як ми готуємо простий кекс, то рецепт і список його інгредієнтів не викличуть паніки навіть у початківців кулінарів.

Для ласощі знадобиться:

  • згущене молоко – 1 банка (приблизно 380 г);
  • пшеничне борошно-120 г;
  • курячі яйця — 4 шт.;
  • вершкове масло — 50 г;
  • розпушувач — 1 ч. Л.;
  • цукрова пудра — для присипки.

При бажанні додайте ваніль або інший ароматизатор. В кінці приготування доповніть кекс горіхами або сухофруктами.

Як приготувати кекс зі згущеним молоком

Перед тим як приготувати кекс, викладаємо з холодильника вершкове масло. Розтопіть і остудіть його.

А поки масло остигає, займаємося іншими інгредієнтами тесту:

  1. збиваємо яйця і поступово вливаємо згущене молоко.
  2. вливаємо масло і збиваємо.
  3. паралельно з’єднуємо борошно, розпушувач і ароматизатор.
  4. вводимо в рідку суміш борошняну і залишаємо на 15-20 хвилин.
  5. перед тим як спекти кекс, додаємо в нього родзинки, курагу або будь-яке інше ласощі, вибране для начинки. Якщо такого немає-відразу виливаємо в форму.
  6. випікайте при температурі 170 °с приблизно півгодини.

Коли кекс охолов, його можна присипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Кекс зі згущеним молоком: корисні поради

Щоб цей рецепт кексу дався вам без праці і клопоту, візьміть на озброєння прості, але ефективні рекомендації:

  • збивайте тісто міксером;
  • якщо використовуєте для начинки свіжі або заморожені фрукти, обваляйте їх в крохмалі або борошні перед додаванням в тісто;
  • зважаючи ніжності тесту не вибирайте ємності для випічки складної форми: з них десерт важче витягти;

  • змащуйте форму вершковим маслом або застилайте пергаментним папером;
  • щільні силіконові форми можна не змащувати;
  • виймайте десерт з форми тільки після того, як він повністю охолов;
  • щоб урізноманітнити посипання, додайте до цукрової пудри шоколадну крихту;
  • подавайте солодкість до чаю і молока.

Простий кекс виручить, якщо до вас раптово нагрянуть гості або душа зажадає солодкого до вечірнього чаю.

А у вас є перевірений рецепт десерту на швидку руку?