Провести теплий серпневий вечір у колі рідних і друзів — що може бути чудеснее, коли літа залишилося так мало? Насолодитися компанією близьких нам допоможе ароматна випічка, яка збере всіх за круглим дачним столом. Порадуйте сім’ю і гостей незвичайними пирогами з грушами, сливами, персиками або абрикосами. Теплі спогади про приємне проведення часу і смачний угощениии зігріють вас прийдешньої зими.

Якщо ви вже спробували хоча б один рецепт з нашої підбірки річної випічки з сезонними ягодами або хоча б внесли їх у куховарську книгу на майбутнє, саме час придивитися запропонованих страв нижче. Яблука, сливи, груші і персики — до кінця серпня і весь вересень ці фрукти будуть радувати нас своїм привабливим зовнішнім виглядом і приголомшливим ароматом. Додайте їх у випічку, і вам, і всім, хто спробує ці страви, вони припадуть до душі.

Сливовий крамбл

Інгредієнти (на дві порції):
Борошно 100 г
Вівсяні пластівці 50 г
Масло вершкове 70 г
Цукор 70 г
Фундук 2 ст. л.
Зливу 10 шт.
Цукор 20 г
Ром 40 мл
Вода 100 мл

Процес приготування:
1. Борошно з’єднати з холодним маслом, розтерти в крихту. Додати вівсянку, горіхи і цукор. Ретельно розмішати.
2. У глибокій маленькій сковорідці (або сотейнику) змішати воду з цукром на невеликому вогні. Опустити в сироп сливи. Додати ром. Як тільки сироп закипить, зняти з плити.
3. Викласти сливи на дно форми, зверху посипати приготованою сумішшю. Випікати в розігрітій духовці 20-30 хвилин при 180°C.

Летняя выпечка: топ-6 лучших рецептов с сезонными фруктами

Штрудель з яблуками

Інгредієнти:
Тісто філо – 3 аркуша
Яблука – 3 шт.
Цукор – 150 г (можна більше)
Горіхи волоські – 100 г
Кориця мелена – 1 ч. л.
Вершкове масло – 50 г
Панірувальні сухарі або розкришене печиво без яскраво вираженого смаку – 3 ст. л.
Лимон – 0,5 шт.
Ізюм – 100 г

Процес приготування:
1. Яблука очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками, видаливши серцевину. Щоб вони не потемніли, у миску налити воду, видавити сік половинки лимона і викласти в миску нарізані яблука. Потім злити з яблук воду і всипати до яблук панірувальні сухарі або подрібнене просте печиво. Це потрібно для того, щоб при випіканні сік, який пустять яблука, вбрався в сухарі і пиріг вийшов соковитою, але не водянистою. Волоські горіхи можна стовкти в ступці, а можна пробити в блендері до крихти. Додати горіхи до яблук. Додати цукор і корицю. Цукор регулюйте на свій смак, оскільки яблука можуть бути солодкими або кислими. Додати родзинки.
2. Добре перемішати всі інгредієнти. Начинка для штруделя готова. Застелити стіл папером для випічки і на неї викласти один лист тіста філо. Змастити розтопленим маслом за допомогою силіконової пензлика. ВАЖЛИВО: поки працюєте з першим листом тесту, інші листи просто накрийте вологим кухонним рушником, так тісто не пересохне і не буде рватися або тріскатися. Так повторити і з другим листом. На третій лист тіста викласти яблучну начинку. Загорнути краї тіста і згорнути в рулет, шов повинен бути внизу. Краї добре змастити олією.
3. Перекласти струдель разом з папером для випічки деко швом вниз і змастити верх штруделя вершковим маслом. Тепер можна відправляти штрудель в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовий штрудель дістаємо з духовки і даємо йому повністю охолонути на деку. Охолоджений яблучний штрудель з тіста філо рясно посипати цукровою пудрою і нарізати на порційні шматочки.

Летняя выпечка: топ-6 лучших рецептов с сезонными фруктами

Пиріг з абрикосами

Інгредієнти:
борошно – 480 г
масло вершкове – 150 г
яйце – 1 штука
сметана – 100 г
цукор 100 г (плюс 25 г для посипання абрикос)
розпушувач – 10 г
ванільний цукор або екстракт за смаком
абрикоси – 600 г

Штрейзель (хрусткий шар):
мелений мигдаль або мигдальна борошно – 50 г
борошно – 50 г
масло вершкове – 50 г
цукор 50 г

Процес приготування:
1. Масло розтопити і охолодити. Яйце збити разом з цукром, ванільним екстрактом і сметаною. Додати масло і муку з розпушувачем. Помістити на 1 годину в холодильник.
2. Для хрусткого шару змішати цукор, борошно, мелений мигдаль, вершкове масло і перетерти руками до стану крихти.
3. Абрикоси помити, звільнити від кісточок. Тісто викласти у форму і обім’яти руками по всьому периметру, роблячи бортики. Викласти половинки абрикос і посипати рештою цукром і штрейзеля.
4. Поставити в розігріту до 200 С духовку і випікати 40-60 хвилин до готовності.

Летняя выпечка: топ-6 лучших рецептов с сезонными фруктами

Яблучно-сливовий крамбл

Інгредієнти:
Яблука кислі або кисло-солодкі 3 середніх або 5 невеликих
Сливи 0,5 кг
Мед 3 столові ложки
Лимонний сік половинки лимона (можна трохи менше)
Кориця за смаком

Для крихти:
Вершкове масло 100 гр
Борошно 200 гр
Тростинний цукор 50 гр
Волоські горіхи 100 гр

Процес приготування:
1. Яблука очистити, нарізати часточками, сливи розрізати навпіл, видалити кісточки і нарізати ще на 2-3 частини кожну половинку, а можна залишити цілі половинки. Змішати яблука і сливи в мисці, посипати корицею, полити лимонним соком і медом, перемішати.
2. Для крихти змішати в блендері всі інгредієнти і подрібнити до потрібного нам стану крихти.
Форму змастити вершковим маслом, викласти яблучно-сливову начинку і посипати крихтою. Випікати при 180 гр 30-35 хвилин.
Подавати можна гарячим з кулькою морозива або холодним, і так і так неймовірно смачно.

Летняя выпечка: топ-6 лучших рецептов с сезонными фруктами

Грушевий крамбл з гвоздикою і шоколадом

На 4 порції, форма 23х15 див.
Приготування 2 години.

Інгредієнти:
Для тіста:
• Вершкове масло – 50 гр.
• Тростинний дрібний цукор – 50 гр.
• Мигдальна борошно – 50 гр.
• Сіль щіпка
• Борошно – 50 гр.

Для начинки:
• Тверді груші – 3 шт.
• Сік 1 лимона
• Вершкове масло – 30 гр.
• Тростинний цукор – 30 гр.
• Порошок гвоздики – 2 щіпки

Для ганаша:
• Вершкове масло – 75 гр.
• Темний шоколад – 80 гр.
• Молоко – 60 мл

Процес приготування:
1. Приготуйте тісто. Розітріть руками всі інгредієнти у велику крихту. Прибрати в холод на 1 годину. Розігріти духовку до 170 С. Рівним шаром викласти крихту на деко і випікати приблизно 10-12 хв.
2. Груші вимити, не очищаючи від шкірки, наріжте кубиками. Полийте лимонним соком. На сковороді розігріти олію, викласти груші, посипати цукром, гвоздикою і карамелизовать на сильному вогні протягом 5 хвилин. Відкинути на друшляк.
3. Приготуйте ганаш. Розм’якшене вершкове мало добре розім’яти виделкою. Шоколад подрібнити на тертці. Молоко довести до кипіння. Влити молоко, шоколад, акуратно перемішати, як тільки температура впаде до 50 С, додайте вершкове масло. Повільно перемішати до однорідності, не збивати!
4. Викласти половину ганаша у форму, зверху розкладіть груші, покрити які залишилися ганашем. Посипати крихтою. Подавати відразу.

Летняя выпечка: топ-6 лучших рецептов с сезонными фруктами

Кростата з сливами і персиками

Інгредієнти:
вершкове масло – 120 г
мед – 5 ст. л.
цукор – 6 ст. л.
корінь імбиру – 6 см
щіпка солі
борошно – 350 гр
крижана вода – 70 мл

Процес приготування:
1. Просіяти борошно. Змішати борошно з цукром і сіллю. Додати холодне масло. Перемішати всю масу в дрібну крихту. Додати крижану воду. Замісити тісто в кулю. Загорнути в плівку. І прибрати в холодильник на 30 хвилин.
2. Розігріти духовку до 200 градусів.
3. Натерти на дрібній тертці імбир. Вичавити сік. Змішати сік з медом.
4. Очистити фрукти від кісточок. Персики краще взяти инжирные. Розрізати персики наполовину. Сливи на чотири частини. Залити фрукти медової сумішшю.
5. Після закінчення часу дістати тісто з холодильника. Розкачати тісто в пласт завтовшки 4-5 мм Викласти начинку на тісто. Загорнути краї. Перекласти кростату на деко. Випікати близько 30 хвилин.