Якщо ви не встигли замочити сухофрукти для святкової випічки за три тижні, як того вимагає класичний рецепт, а поласувати ароматним кексом все ж не проти, пропонований варіант саме для вас! Фуд-блогер Інна з Казані запевняє, що кекс вийде вологим, насиченим, дуже ароматним, а зберігати його можна цілий місяць. Це і добре, так як випічку можна приготувати заздалегідь, головне — заховати від домашніх ласунів.

Інгредієнти:
700 гр суміші сухофруктів
200 гр вершкового масла
200 гр коричневого цукру
200 гр меду
Сік і цедра 2 апельсинів
1 ч. л. суміші спецій (кориця, гвоздика, мускатний горіх)
3 яйця
150 гр борошна
100 гр подрібненого смаженого фундука
1/2 ч. л. разрыхрытеля
1/2 ч. л. соди

Рождественская выпечка: насыщенный и ароматный фруктовый кекс

Процес приготування:
1. Сухофрукти, вершкове масло, цукор, мед, цедру і сік апельсинів, суміш спецій скласти в каструлю і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні. Дати охолонути 30-60 хвилин.
2. Додати в теплу суміш яйця, борошно, фундук, розпушувач і соду. Все розмішати.
3. Викласти у форму і випікати при температурі 150 градусів 60-90 хвилин в залежності від величини форми.
4. Готові кекси остудити, вийняти з форми, загорнути в папір для випічки, потім у більш щільну папір (крафт) і прибрати в темне прохолодне місце. Зберігати до 1 місяця.

Як приготувати штоллен