Цей пиріг просто не може не сподобатися! пишний і м’який, розбірний на маленькі пиріжки, в кожному з яких знаходиться своя ягідка або шматочок фрукта, в поєднанні з ніжним і вершковим сирним сиром, цей пиріг — просто смакота. А який він гарний – з урахуванням того, що готувати його простіше простого! швидше записуйте рецепт літнього смачного пирога»ягідне козуб”.

продукти

  • 500-550 гр борошна;
  • 220 мл молока;
  • 75 гр вершкового масла;
  • 25 гр рослинного масла;
  • 1 яйце;
  • 7 грані дріжджів;
  • 3-4 ст. Л. Цукру;
  • 1 ч. Л. Солі.

Для начинки:

  • будь-які ягоди, фрукти;
  • 400 гр сирного сиру;
  • 2 ст. Л. Цукру (або за смаком);
  • 1 яйце.

Як приготувати пиріг

У гаряче молоко додаємо 1 ч.л. Солі і 3-4 ст. Л. Цукру, вершкове масло, перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів.

Охолоджуємо до температури 35 градусів.

Просіваємо 550 гр борошна, 50 гр відсипаємо в іншу ємність.

У борошно додаємо дріжджі, вбиваємо 1 яйце, вливаємо не гаряче молоко з сіллю, цукром і маслом.

Додаємо рослинне масло.

Замішуємо протягом 7-10 хвилин еластичне тісто, підсипаючи борошно з решти 50 гр.

Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо для підняття тесту в теплі на 1,5 години.

Тим часом підготуємо начинку: у ягід видалимо кісточки, фрукти наріжемо на часточки.

У сирний сир додаємо цукор за смаком і жовток від яйця, перемішуємо.

Білок окремо злегка збиваємо виделкою.

Піднялося тісто обминаємо і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Потім розгортаємо в пласт.

За допомогою гуртки або склянки вирізаємо з тіста гуртки.

Білком змащуємо краю.

Залишки тесту не викидаємо, замотуємо назад в харчову плівку.

У кожен гурток тіста кладемо по 1 ч.л. Сирної начинки. Збираємо краю таким чином:

Підготовлену форму змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном.

Викладаємо не дуже щільно один до одного майбутні пиріжки.

Зверху довільно розкладаємо фрукти і ягоди.

Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо останній раз для підняття на 30-40 хвилин.

З решти інгредієнтів (тесту, сирної начинки і фруктів) вийде ще один пиріг.

Відправляємо випікати в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин, до рум’яної скоринки.

Смачний і дуже красивий пиріг “ягідне козуб” готовий.

Смачного!