Цей пиріг просто не може не сподобатися! пишний і м’який, розбірний на маленькі пиріжки, в кожному з яких знаходиться своя ягідка або шматочок фрукта, в поєднанні з ніжним і вершковим сирним сиром, цей пиріг — просто смакота. А який він гарний – з урахуванням того, що готувати його простіше простого! швидше записуйте рецепт літнього смачного пирога»ягідне козуб”.
продукти
- 500-550 гр борошна;
- 220 мл молока;
- 75 гр вершкового масла;
- 25 гр рослинного масла;
- 1 яйце;
- 7 грані дріжджів;
- 3-4 ст. Л. Цукру;
- 1 ч. Л. Солі.
Для начинки:
- будь-які ягоди, фрукти;
- 400 гр сирного сиру;
- 2 ст. Л. Цукру (або за смаком);
- 1 яйце.
Як приготувати пиріг
У гаряче молоко додаємо 1 ч.л. Солі і 3-4 ст. Л. Цукру, вершкове масло, перемішуємо до повного розчинення інгредієнтів.
Охолоджуємо до температури 35 градусів.
Просіваємо 550 гр борошна, 50 гр відсипаємо в іншу ємність.
У борошно додаємо дріжджі, вбиваємо 1 яйце, вливаємо не гаряче молоко з сіллю, цукром і маслом.
Додаємо рослинне масло.
Замішуємо протягом 7-10 хвилин еластичне тісто, підсипаючи борошно з решти 50 гр.
Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо для підняття тесту в теплі на 1,5 години.
Тим часом підготуємо начинку: у ягід видалимо кісточки, фрукти наріжемо на часточки.
У сирний сир додаємо цукор за смаком і жовток від яйця, перемішуємо.
Білок окремо злегка збиваємо виделкою.
Піднялося тісто обминаємо і залишаємо ще на 10-15 хвилин. Потім розгортаємо в пласт.
За допомогою гуртки або склянки вирізаємо з тіста гуртки.
Білком змащуємо краю.
Залишки тесту не викидаємо, замотуємо назад в харчову плівку.
У кожен гурток тіста кладемо по 1 ч.л. Сирної начинки. Збираємо краю таким чином:
Підготовлену форму змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном.
Викладаємо не дуже щільно один до одного майбутні пиріжки.
Зверху довільно розкладаємо фрукти і ягоди.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо останній раз для підняття на 30-40 хвилин.
З решти інгредієнтів (тесту, сирної начинки і фруктів) вийде ще один пиріг.
Відправляємо випікати в духовку, розігріту до 180 градусів, на 35-40 хвилин, до рум’яної скоринки.
Смачний і дуже красивий пиріг “ягідне козуб” готовий.
Смачного!