Якщо готувати фрукти і овочі на режимах з парою, що в них зберігаються вітаміни і мінерали, а процес приготування займає всього кілька хвилин. Зазвичай пара використовується для приготування риби і овочів, але це також ідеальний спосіб отримати золотисту хрустку скоринку зовні і ніжну м’якоть всередині.

Інгредієнти:

– 1 кг свіжого філе морського ляща або окуня
– Лимон
– Щіпка солі
– Щіпка перцю
– Оливкова олія
– 1-2 зубчики часнику, подрібнити
– Будь-які доступні свіжі пряні трави (добре підходять коріандр, свіжа цибуля, орегано, базилік і петрушка).

Рецепт приготування:

1. Змастіть рибне філе оливковою олією, посоліть і поперчіть.
2. Наріжте зелень шматочками довжиною 5-6 див.
3. Лимон наріжте шматочками і покладіть зверху на рибу.
4. Рівномірно розподіліть часник з філе.
5. Готуйте в попередньо розігрітій до 75 °C духовці протягом 15 хвилин.
6. Процідіть бульйон в невелику каструльку і доведіть його до кипіння.
7. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і яєчний жовток і збийте до консистенції крему.
8. Додайте сіль і перець і залийте отриманим соусом рибне філе.

Приємного апетиту!

Рыба на пару с пряными травами

Переваги парових духовок

Використовуючи сучасні духові шафи з парою, ви можете вийти на новий рівень готування. Додаючи пар до режиму традиційного запікання, ви зможете поліпшити смак страв, зберегти в продуктах достатньо вологи, готувати страви рівномірно, зберегти у продуктах більше поживних речовин, вітамінів і мінералів, використовувати менше жиру і масла для приготування їжі, готувати на 20% швидше, готувати одночасно основні страви та десерти, оскільки смаки і запахи продуктів не змішуються, готувати заморожені продукти без попереднього розморожування.

Дякуємо прес-службу Electrolux за допомогу в підготовці матеріалу

Посилання по темі:

В’єтнамський карамелізований лосось з рисом