Бажи, він же баже — густий соус з волоських горіхів, родом з Грузії. Соус воістину універсальний: чудово поєднується з куркою, рибою, цвітною капустою і навіть з вареними яйцями.

Необхідні продукти:

-уцхо сунелі
-сіль, мелений чорний перець
-часник – 1-2 зубчики
-філе тріски – 500-600 г
-невеликий пучок кінзи
-очищені волоські горіхи – 200 г
-рослинна олія

Порядок приготування:

Волоські горіхи разом з часником пропустити через м’ясорубку. Перекласти суміш у глибоку миску і почати потроху вливати кип’ячену воду, помішуючи. Вода обов’язково повинна бути холодною, інакше горіхи будуть гірчити. Розвести масу до середньої густоти, за смаком додати спеції — уцхо сунелі, подрібнену кинзу, перець, сіль. Також можна додати грузинську аджику.

Тепер розберемося з рибою.
Філе тріски обсмажити в сковороді на рослинному маслі з двох сторін. Промокнути рибу паперовим рушником (щоб позбутися від надлишків олії) і перекласти в глибоку ємність. Залити соусом і залишити на 20-30 хвилин, щоб соус настоявся. Подавати в холодному вигляді. За бажанням прикрасити страву зернами граната.

Джерело