Який Новий рік без традиційного салату “Олів’є”?!
Так, це класика жанру, але чому б не урізноманітнити улюблене блюдо?

Олів’є класичний (по-домашньому)

Спосіб приготування
Зварити (в мундирі) картопля; почистити; дрібно нарізати; покласти в миску. Дрібно нарізати огірок; покласти в миску з картоплею. Ковбасу дрібно нарізати, додати цибулю. Яйця варити приблизно 20 хвилин; після варіння підставити їх під холодну воду; яйця почистити, дрібно порізати, покладе в миску. Додати 100 гр. зеленого горошку. Додати сіль (0,5 чайної ложки) і майонез (за смаком); ретельно перемішати вміст.

Салат

Олів’є постреволюційний

Спосіб приготування
Картопля, морква і яйця відварити окремо. Картопля, морква, яйця, мариновані огірки, м’ясо птиці, очищене яблуко наріжте кубиками. Цибулю дрібно наріжте. Додайте горошок і майонез за смаком посоліть, поперчіть. Все змішайте.

Салат

Олів’є Розкішний

Спосіб приготування
Відваріть картоплю, перепелині яйця. Очистіть картопля, яйця. Наріжте кубиками картоплю, яйця, відварну телятину, куряче філе, зелена цибуля, огірок, зелений горошок. Додайте майонез, сіль, перець. Все акуратно перемішайте.

Салат

Олів’є по-далекосхідному

Спосіб приготування
Картоплю, моркву і яйця зваріть окремо, охолодіть, наріжте кубиками. Крабове м’ясо наріжте шматочками. Не забудьте про огірок. Підготовлені інгредієнти з’єднайте, посоліть, заправте майонезом і викладіть в салатник.

Салат

Олів’є з кольоровою капустою

Спосіб приготування
Спаржу нарізати шматочками завдовжки близько 3 см, цвітну капусту розібрати на суцвіття; картоплю, огірки, помідори і м’якоть птиці нарізати тонкими скибочками, а селера соломкою. Частина варених овочів і м’якоті птиці, зелений горошок і квасоля заправити майонезом, сіллю, меленим перцем і викласти в салатник або вазу гіркою і полити салатною заправкою. Викласти на салат шматочки птиці, по крайці салатника красиво викласти овочі, що залишилися, листя салату, зелені.

Салат

Олів’є з рябчиками
Спосіб приготування салату
Нарізати бланкетами філе изжаренного рябчика і змішати з бланкетами відвареної, не розсипчастого картоплі і скибочками свіжих огірків, додати капорцев і оливок і залити великою кількістю соусу провансаль, з додаванням сої-кабуль. Остудити, перекласти в кришталеву вазу, прибрати раковими шийками, листочками салату-латуку і рубаним ланспиком. Подавати дуже холодним.

Салат

Олів’є з кальмарами і червоною ікрою

Спосіб пристосування
Відварити кальмари в підсоленій воді, робити це не більше 5 хвилин. Промити холодною водою і нарізати тонкими смужками. Відварені яйця і консервований ананас нарізати кубиками. Крабові палички і консервовані печериці порізати на дрібні шматочки. Зелену цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями. Креветки відварити і почистити. З’єднати всі інгредієнти. Заправити майонезом і додати червону ікру. Прикрасити листям салату, зеленню петрушки і маслиною.

Салат

Олів’є з ананасами
Спосіб пристосування
Курку відварити в підсоленій воді, остудити, дрібно порізати. Картоплю відварити в мундирі, очистити від шкірки, порізати на дрібні кубики. Ананас очистити від шкірки, дрібно порізати. Цибулю дрібно порізати. Викласти всі інгредієнти в неметалічну посуд, залити майонезом, посолити, ретельно перемішати. Подавати на листках салату.

Салат

Олів’є з м’ясом індички, грушами і курагою

Спосіб пристосування
М’ясо індички відварити в підсоленій воді, охолодити, порізати тонкими скибочками. Рис ретельно промити, залити невеликою кількістю води і варити до готовності. Воду злити і охолодити. Яйце відварити, очистити від шкаралупи і подрібнити. Родзинки і курагу ретельно промити, залити киплячою водою і варити на слабкому вогні кілька хвилин, потім воду злити, остудити, подрібнити продукти. Груші промити, очистити від шкірки, нарізати великими кубиками. З’єднати всі продукти і залити йогуртом, ретельно перемішати салат. Викласти салат гіркою на блюдо, прикрасити горіхами, родзинками і курагою.

Салат

Олів’є з печінкою

Спосіб приготування
Печінка замочити на 2-3 години в молоці, не солити її. Обсмажити печінку в рослинному маслі, залишити остуджувати. Нарізати тонкою соломкою. Картоплю відварити в мундирі, порізати соломкою і перемішати. Яйце відварити, очистити від шкірки, порізати соломкою. Змішати всі інгредієнти, додати порізану цибулю, заправити майонезом, посолити, поперчити.

Джерела
Джерела
Джерела