щоб урізноманітнити щоденне меню смачним і корисним блюдом, пропонуємо приготувати салат з моркви і сиру з часником. Порадуйте домочадців незвичайним поєднанням знайомих продуктів.

Легкий салат з моркви: інгредієнти

Сирний салат з моркви з часником — смачне і ніжне поєднання, збалансоване приємною острінкой. Таке просте і ситне блюдо доповнить сімейну вечерю і святкове застілля.

До того ж легкий салат з моркви невибагливий по частині інгредієнтів: вони є в холодильнику в будь-який час року.

Для приготування салату візьміть:

  • 2 морквини середнього розміру;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1-2 зубчики часнику.

читайте також: салати з майонезом на швидку руку

Морква для салату повинна бути свіжа і соковита. Твердий сир за бажанням можна замінити на плавлений, — текстура салату буде м’якше.

Якщо ви любитель гострих страв, візьміть 3-4 зубчики часнику, так морквяний салат вийде пікантніше.

Найпростіші салати готуються з майонезом. Якщо ви хочете зробити блюдо більш корисним, приготуйте заправку самостійно.

Для заправки потрібні такі інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 3 ст. Л. Рослинного масла;
  • 1 ч. Л. Гірчиці;
  • 1 ч. Л. Лимонного соку;
  • сіль і перець за смаком.

Простий салат з моркви і сиру з часником: як приготувати

Смачний простий салат з моркви готується в кілька кроків:

  1. збийте яйце з рослинним маслом до густої консистенції.
  2. додайте до заправки гірчицю, лимонний сік, посоліть і поперчіть. Отриману суміш ретельно збийте.
  3. тепер, коли готова заправка, приступимо до салату. Натріть моркву і сир на велику тертку, потім пропустіть часник через прес.
  4. візьміть глибоку тарілку і змішайте в ній моркву з сиром і часником. Додайте заправку до салату і перемішайте до однорідності.
  5. за смаком посоліть, поперчіть і дайте настоятися 15 хвилин.

Експериментуйте і додавайте до страви нові інгредієнти: волоські горіхи і родзинки прикрасять зовнішній вигляд і додадуть цікаві відтінки смаку салату.

читайте також: зимові салати з буряка і моркви