щоб урізноманітнити щоденне меню смачним і корисним блюдом, пропонуємо приготувати салат з моркви і сиру з часником. Порадуйте домочадців незвичайним поєднанням знайомих продуктів.
Легкий салат з моркви: інгредієнти
Сирний салат з моркви з часником — смачне і ніжне поєднання, збалансоване приємною острінкой. Таке просте і ситне блюдо доповнить сімейну вечерю і святкове застілля.
До того ж легкий салат з моркви невибагливий по частині інгредієнтів: вони є в холодильнику в будь-який час року.
Для приготування салату візьміть:
- 2 морквини середнього розміру;
- 200 г твердого сиру;
- 1-2 зубчики часнику.
читайте також: салати з майонезом на швидку руку
Морква для салату повинна бути свіжа і соковита. Твердий сир за бажанням можна замінити на плавлений, — текстура салату буде м’якше.
Якщо ви любитель гострих страв, візьміть 3-4 зубчики часнику, так морквяний салат вийде пікантніше.
Найпростіші салати готуються з майонезом. Якщо ви хочете зробити блюдо більш корисним, приготуйте заправку самостійно.
Для заправки потрібні такі інгредієнти:
- 1 яйце;
- 3 ст. Л. Рослинного масла;
- 1 ч. Л. Гірчиці;
- 1 ч. Л. Лимонного соку;
- сіль і перець за смаком.
Простий салат з моркви і сиру з часником: як приготувати
Смачний простий салат з моркви готується в кілька кроків:
- збийте яйце з рослинним маслом до густої консистенції.
- додайте до заправки гірчицю, лимонний сік, посоліть і поперчіть. Отриману суміш ретельно збийте.
- тепер, коли готова заправка, приступимо до салату. Натріть моркву і сир на велику тертку, потім пропустіть часник через прес.
- візьміть глибоку тарілку і змішайте в ній моркву з сиром і часником. Додайте заправку до салату і перемішайте до однорідності.
- за смаком посоліть, поперчіть і дайте настоятися 15 хвилин.
Експериментуйте і додавайте до страви нові інгредієнти: волоські горіхи і родзинки прикрасять зовнішній вигляд і додадуть цікаві відтінки смаку салату.
читайте також: зимові салати з буряка і моркви