На підставі аналізу рецептів та уподобань жителів «північної столиці» різних епох, був створений рецепт фірмового кави «по-петербургски».

Фахівці петербурзького Музею кави в прямому сенсі відтворили історичний рецепт кави, який можна буде спробувати і оцінити в міських кафе. Поки відомо, що кава «по-петербургски» має насичений смак і відрізняється помірною фортецею. Родзинкою ж є густа молочна піна, нагадує знамениті білі ночі.

Для приготування кави «по-петербургски» вам потрібно:

– 18 г свіжообсмаженої кави Арабіка,
– 80 мл гарячої води,
– 1-2 столові ложки молочної піни.

Приготуйте подвійну порцію еспрессо, після чого додайте гарячу воду і молочну піну. Готовий напій подається зі склянкою води.

І не забувайте, що кофеїн допомагає спалювати калорії, стимулюючи викид окситоцину. Тому, якщо хочете схуднути – пийте каву!