Барбекю — американський варіант нашого «поїздки на шашлики», супроводжуваний смаженням на решітці все, що можна посмажити під відкритому небом на вугіллі. Зараз мода на барбекю поширилася по всьому світу. Мангал не обов’язковий атрибут для приготовлеия шашлику. Маленькі шашлички на шпажках можна приготувати вдома. На грилі, в духовці і навіть на сковороді. Що насадити на шпажку може залежати від вашого смаку і фантазії.Здивуйте своїх гостей і домашніх!

Шашлик з свинини

Свинину порізати шматочками,цибулю кільцями,поперчити,посолити,додати ускус і майонез. Перемшать,залишити на 2-3 години.Насадити на маленькі дерев’яні шампури.Смажити на грилі микроволневке або духовці.

Шашлычки на шпажках

Шашлик з індички

м’ясо індички

маринад
сіль
перець
цибуля
часник
соєвий соус
спеції

Замаринувати, насадити на шпажки, смажить на сковороді або грилі.

Шашлычки на шпажках

Шашлик на сковороді

М’ясо
цибуля ріпчаста
майонез
сіль

М’ясо порізати на порційні шматочки. Цибулю порізати півкільцями, пом’яти руками, щоб дала сік. Цибулю потрібно багато, це головний секрет смачного шалыка.На 500гр. м’яса мініум дві великі головки. Додати майонез, сіль і спеції які ви любите.
Перемішати, оставитить настоюватися, можна на ніч. Викласти на сковороду разом з цибулею. Смажити під кришкою. Викласти готовий шашлик на блюдо і зверху викласти смажену цибулю. Посипати зеленню.

Шашлычки на шпажках

Шашлички з курячої грудки

Курячі грудки 4шт.
болгарський перець 5 шт.
соєвий соус-3 ст. л
рідкий мед 1ч.л.
діжонська гірчиця 1ч.л.
апельсиновий сік 4ст.л.

Грудки порізати, змішати всі інгредієнти, замаринувати філе на 1 годину.Насадити на шпажки разом з перчиком. Смажити на грле або сковороді.

Шашлычки на шпажках

Шашлички з креветок

Креветки
соєвий соус
сік лимона
спеції
оливкова олія
часник

Всі компоненти змішати по вашому смаку, замаринувати креветки в цьому соусі хвилин 30 або більше. Насадити на шпажки (вимочити їх у воді заздалегідь) і смажить на раст. олії.

Шашлычки на шпажках

Шашлик з форелі з печеною картоплею

Форель сіль
оливкова олія
лимон

Форель порізати шматочками, посолити, полити олією,перемішати і залишити настоятися. Насадити на шпажки з шматочками лимона,смажити на грилі або в духовці на решітці хвилин 5-10, потім полити соком лимона.жприть до готовності. Подавати з молодим печеним катрофелем.
Картоплю очистити, покласти в пакет з оливковою олією , посипати сумішшю прованських трав. Перемішати, викласти на деко і запікати в духовці до готовності.