У перекладі з італійського Panna cotta — «Варені вершки». Батьківщина цього десерту П’ємонт, північна Італія.

Рецепт на 6 порцій.

Інгредієнти:

молоко – 0,25 л
вершки – 0.5 л
шоколад – 100 г
цукор – 60 г
желатин – 2 ч. л.
вода – 3 ст. л.

Желатин замочити в теплій воді. Шоколад розтопити і змішати з молоком, вершками і цукром. Підігріти суміш на слабкому вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню не доводячи до кипіння і додати замочений желатин. Ще раз ретельно перемішати і трохи остудивши розлити по формах, після чого приберемо в холодильник.

Готовий десерт можна прикрасити тертим шоколадом, листочками м’яти або свіжими ягодами.