У Тетянки, Танечки, Тетяни сьогодні свято – Тетянин день. Спечіть для рідних і близьких чудовий торт з начинкою з гарбуза.

Інгредієнти:

– 1 стакан кислого молока або сколотин
– 1 чашка міцно звареної кави, кімнатної температури
– 2/3 склянки рослинного масла
– 2 склянки цукру
– 1 яйце
– 1 чайна ложка соди
– 1/2 чайної ложки солі
– 2 склянки борошна
– 3/4 склянки какао.

Начинка:
– 115 г вершкового сиру
– 1/3 склянки гарбузового пюре
– 1/2 склянки цукрової пудри
– 1/4 чайної ложки кориці

Глазур:
– 1/2 склянки вершків для збивання
– 115 г гіркого шоколаду
– малина, ожина, фундук

Приготування:

Духовку нагрійте до 175 градусів, змастіть 2 форми для торта вершковим маслом.

У великій мисці змішайте кисле молоко, кава, масло, цукор, яйце. Додайте сіль, соду, борошно і какао. Перемішайте до однорідної маси.

Розлийте тісто між формами 2 і випікайте кожну 30-35 хвилин.

Поки коржі печуться, зробіть начинку.

Міксером збийте вершковий сир, цукор, пюре і корицю до пухкої однорідної маси.

Коли коржі охолонуть, можете починати робити глазур. У маленькій каструльці нагрійте вершки на середній температурі. Доведіть до кипіння і відразу знімайте. Додайте ламаний шоколад і, не перемішуючи, залиште все на 10 хвилин.

Промажте вершковим кремом між коржами, а зверху залийте глазур’ю. Прикрасьте ягодами і горіхами.

Приємного апетиту!

Посилання по темі:

Форум “Рецепти”