Ароматний, ніжний, вологий і смачний торт з найніжнішим кремом з сиру. Щоб у вас він точно вийшов, беріть тільки якісне і жирне какао і шоколад, жирну сметану або густий натуральний йогурт.
продукти
- шоколад з не менше 50% какао, 150 г;
- яйця, 6 шт;
- цукор, 1—г;
- какао, 10 г;
- сіль щіпка.
Для шоколадного крему
- вершковий сир або пастоподібний сир, 300 г;
- сметана або густий натуральний сир, 300 г;
- цукрова пудра, 100 г;
- какао, 30 г;
- шоколад жирний, 150 г.
Як приготувати шоколадний торт без борошна
Шоколад розтоплюємо будь-яким зручним для вас способом. Відокремлюємо жовтки від білків.
Заздалегідь включаємо духовку розігріватися до 180 градусів, тому що торт готується швидко.
Білки змішуємо з дрібкою солі і вбиваємо на невеликих оборотах міксера. Коли маса стане піною, всипаємо поступово цукор і збиваємо до густої маси, збільшуємо швидкість міксера і вбиваємо поки маса не стане стійкою і густий.
Жовтки вбиваємо з цукром 2 ст.л і вбиваємо на високій швидкості до збільшення маси в 2 рази.
Просіваємо какао в жовтки і перемішуємо міксером до однорідності.
Вливаємо остиглий шоколад і міксером вимішуємо до однорідності.
Частинами вводимо білок, акуратно вимішуємо лопаткою до однорідності.
Порада: перемішуйте акуратно, щоб тісто залишалося повітряним.форму накриваємо пергаментом і викладаємо тісто. Форму беріть велику, наприклад, 32 на 32 см.
Випікаємо близько 15 хвилин.
Охолоджуємо корж і ріжемо його на 4 частини.
Для крему топимо шоколад.
Сир змішуємо з просіяним какао, цукровою пудрою, сметаною. Перемішуємо на невеликій швидкості міксера.
Вливаємо шоколад і вимішуємо до однорідності.
Формуємо торт в кільці, викладаємо корж і змащуємо кремом. Таким чином збираємо весь торт, верх і боки також змащуємо кремом і прикрашаємо за смаком.
Відправляємо торт в холодильник на кілька годин. Цей торт ви можете готувати на свята – він дуже смачний і просочений, точно сподобається вашим гостям.
Приємного апетиту!