Ароматний, ніжний, вологий і смачний торт з найніжнішим кремом з сиру. Щоб у вас він точно вийшов, беріть тільки якісне і жирне какао і шоколад, жирну сметану або густий натуральний йогурт.

продукти

  • шоколад з не менше 50% какао, 150 г;
  • яйця, 6 шт;
  • цукор, 1—г;
  • какао, 10 г;
  • сіль щіпка.

Для шоколадного крему

  • вершковий сир або пастоподібний сир, 300 г;
  • сметана або густий натуральний сир, 300 г;
  • цукрова пудра, 100 г;
  • какао, 30 г;
  • шоколад жирний, 150 г.

Як приготувати шоколадний торт без борошна

Шоколад розтоплюємо будь-яким зручним для вас способом. Відокремлюємо жовтки від білків.

Заздалегідь включаємо духовку розігріватися до 180 градусів, тому що торт готується швидко.

Білки змішуємо з дрібкою солі і вбиваємо на невеликих оборотах міксера. Коли маса стане піною, всипаємо поступово цукор і збиваємо до густої маси, збільшуємо швидкість міксера і вбиваємо поки маса не стане стійкою і густий.

Жовтки вбиваємо з цукром 2 ст.л і вбиваємо на високій швидкості до збільшення маси в 2 рази.

Просіваємо какао в жовтки і перемішуємо міксером до однорідності.

Вливаємо остиглий шоколад і міксером вимішуємо до однорідності.

Частинами вводимо білок, акуратно вимішуємо лопаткою до однорідності.

Порада: перемішуйте акуратно, щоб тісто залишалося повітряним.форму накриваємо пергаментом і викладаємо тісто. Форму беріть велику, наприклад, 32 на 32 см.

Випікаємо близько 15 хвилин.

Охолоджуємо корж і ріжемо його на 4 частини.

Для крему топимо шоколад.

Сир змішуємо з просіяним какао, цукровою пудрою, сметаною. Перемішуємо на невеликій швидкості міксера.

Вливаємо шоколад і вимішуємо до однорідності.

Формуємо торт в кільці, викладаємо корж і змащуємо кремом. Таким чином збираємо весь торт, верх і боки також змащуємо кремом і прикрашаємо за смаком.

Відправляємо торт в холодильник на кілька годин. Цей торт ви можете готувати на свята – він дуже смачний і просочений, точно сподобається вашим гостям.

Приємного апетиту!