Кулінарна книга. Рецепти “випічка” кекси і мафіни

Рецепт з книги “пирогознавство”

  • 150г масла
  • 125г світлого коричневого цукру
  • 3 яйця
  • 125г борошна
  • 1 ч. Л. Розпушувача (або 0,5 ч. Л соди)
  • 1/3 ч. Л. Меленої кориці

начинка:

  • 2 мандарина (з міцними перегородками, без кісточок)
  • 150 в’ялених сухофруктів
  • 2 ст. Л. Апельсинового лікеру (а у мене був коньяк)
  • 20г вершкового масла
  • 1 ч. Л. Цукру
  1. почистіть 2 мандарина, розберіть на часточки і залиште на годину, щоб плівка на часточках підсохла.
  2. сухофрукти замочіть в лікері (коньяку) на 30-40 хвилин.
  3. розігрійте в сковороді на сильному вогні вершкове масло (20г), посипте чайною ложкою цукру і покладіть смажитися часточки мандарина (по парі хвилин з кожного боку). Гарячі часточки дістаньте на тарілку, щоб вони охололи, а на сковорідку викладіть сухофрукти в лікері і прогрійте, поки лікер не випарується. Остудивши. Розігрійте духовку до 180с.
  4. для тіста масло і цукор збийте в пишну масу. По одному додайте яйця, збиваючи масу після кожного.
  5. всипте борошно, просіяне з розпушувачем (содою), додайте остиглі сухофрукти. За консистенцією тісто має бути досить густим – відриватися від ложки і падати великим шматком. Якщо тісто рідкувато-додайте ще борошна.
  6. викладіть тісто в змащену маслом і присипану борошном форму (20х10), перекладаючи карамелізованими мандаринами. Печіть при 180с близько години (у мене швидше печеться). Перевірте готовність сірником, вона повинна виходити з середини кексу сухий. Остудивши.

Для прикраси можна посипати кекс цукровою пудрою і прикрасити парою часточок мандарина.

mumi_mama (06/01/2021)

Спасибі за рецепт! зараз все зробила. Печеться)) не сумніваюся, що буде вкуснота!!! в якості сухофруктів додала журавлину. І ще цедру з одного мандарина обдала окропом, дрібно порізала і теж додала в тісто. І кардамону

gattapelata (03/01/2018)

В мультиварці я піч не пробувала

шоколадна цукерка (31/12/2017)

А в мультиварці його можна спекти?

юкај (11/11/2015)

Чудовий рецепт! робили кілька разів.правда, не такий вже він і швидкий чомусь))) але сенс повозитися є – в магазині такий точно не купиш.спасибі!

gattapelata (01/01/2015)

Спасибі за відгук! з новим роком!

motyshka (01/01/2015)

Спасибі за рецепт.спекла на новий рік, дуже смачно вийшов, ніжний, ароматний. Я ще трошки волоських горіхів додала.все супер, всіх з новим роком,

gattapelata (16/12/2014)

Дякую! 🙂 він смачний. Не сухий, ароматний! відмінний 🙂 сподіваюся, у вас все вийде і ви поділитеся відгуком 🙂