Кулінарна книга. Рецепти “випічка” кекси і мафіни
Рецепт з книги “пирогознавство”
- 150г масла
- 125г світлого коричневого цукру
- 3 яйця
- 125г борошна
- 1 ч. Л. Розпушувача (або 0,5 ч. Л соди)
- 1/3 ч. Л. Меленої кориці
начинка:
- 2 мандарина (з міцними перегородками, без кісточок)
- 150 в’ялених сухофруктів
- 2 ст. Л. Апельсинового лікеру (а у мене був коньяк)
- 20г вершкового масла
- 1 ч. Л. Цукру
- почистіть 2 мандарина, розберіть на часточки і залиште на годину, щоб плівка на часточках підсохла.
- сухофрукти замочіть в лікері (коньяку) на 30-40 хвилин.
- розігрійте в сковороді на сильному вогні вершкове масло (20г), посипте чайною ложкою цукру і покладіть смажитися часточки мандарина (по парі хвилин з кожного боку). Гарячі часточки дістаньте на тарілку, щоб вони охололи, а на сковорідку викладіть сухофрукти в лікері і прогрійте, поки лікер не випарується. Остудивши. Розігрійте духовку до 180с.
- для тіста масло і цукор збийте в пишну масу. По одному додайте яйця, збиваючи масу після кожного.
- всипте борошно, просіяне з розпушувачем (содою), додайте остиглі сухофрукти. За консистенцією тісто має бути досить густим – відриватися від ложки і падати великим шматком. Якщо тісто рідкувато-додайте ще борошна.
- викладіть тісто в змащену маслом і присипану борошном форму (20х10), перекладаючи карамелізованими мандаринами. Печіть при 180с близько години (у мене швидше печеться). Перевірте готовність сірником, вона повинна виходити з середини кексу сухий. Остудивши.
Для прикраси можна посипати кекс цукровою пудрою і прикрасити парою часточок мандарина.
mumi_mama (06/01/2021)
Спасибі за рецепт! зараз все зробила. Печеться)) не сумніваюся, що буде вкуснота!!! в якості сухофруктів додала журавлину. І ще цедру з одного мандарина обдала окропом, дрібно порізала і теж додала в тісто. І кардамону
gattapelata (03/01/2018)
В мультиварці я піч не пробувала
шоколадна цукерка (31/12/2017)
А в мультиварці його можна спекти?
юкај (11/11/2015)
Чудовий рецепт! робили кілька разів.правда, не такий вже він і швидкий чомусь))) але сенс повозитися є – в магазині такий точно не купиш.спасибі!
gattapelata (01/01/2015)
Спасибі за відгук! з новим роком!
motyshka (01/01/2015)
Спасибі за рецепт.спекла на новий рік, дуже смачно вийшов, ніжний, ароматний. Я ще трошки волоських горіхів додала.все супер, всіх з новим роком,
gattapelata (16/12/2014)
Дякую! 🙂 він смачний. Не сухий, ароматний! відмінний 🙂 сподіваюся, у вас все вийде і ви поділитеся відгуком 🙂