Домашні пиріжки-ідеальне доповнення як до основної страви, наприклад, бульйону, так і до чаю. Соковита, ароматна домашня випічка обов’язково порадує ваших домочадців і гостей.

Кулінарний блогер наталія виноградова в новому відео поділилася з нами рецептом ароматних домашніх пиріжків з цибулею і яйцем, а також з капустою. Щоб приготувати смачні пиріжки вдома вам знадобляться:

  • Борошно-2 склянки;

  • Молоко-1 склянка молока

  • Майонез-2 ст. Л.;

  • Цукор -1 ст. Л.;

  • Сіль-щіпка;

    Живі дріжджі — 20 гр.;

  • Обсмажена капуста з цибулею;

  • Зелена цибуля з вареним яйцем.

Спосіб приготування:

  1. Молоко змішуємо з майонезом (або замініть його на рослинне масло), переливаємо в сотейник, додаємо цукор і трохи підігріваємо. Потім знімаємо з вогню, додаємо дріжджі і добре перемішуємо.

  2. Тонкою цівкою в просіяне борошно переливаємо дріжджову суміш і замішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками, а потім гарненько вимішуємо тісто на столі близько 10 хвилин, накриваємо рушником і прибираємо відпочивати в тепле місце на 30-40 хвилин (поки не підніметься).

  3. Після того, як тісто піднялося, формуємо з нього ковбаску і нарізаємо на невеликі булочки, накриваємо їх рушником і залишаємо ще на 5-10 хвилин підніматися.

  4. Після цього приступаємо до ліплення пиріжків: трохи розгортаємо тісто, всередину кладемо начинку і защипуємо краю, формуючи пиріжки в формі човники.

    Перекладаємо пиріжки на деко, змащене маслом, накриваємо рушником і залиш ще на 10 хвилин підніматися.

  5. Тепер можна приступати до випікання. Ставимо деко в духовку приблизно на 20 хвилин при 200’с (в процесі не забуваємо перевіряти пиріжки на рум’янець, так як духовки у всіх різні).

  6. Готові пиріжки змащуємо вершковим маслом зверху і прибираємо під рушник з бавовняно-паперової тканини, щоб вони трохи охололи і стали м’якими.

Пригощаємо своїх близьких і друзів і насолоджуємося ароматом і смаком домашньої випічки.

Фото: getty images

Дар’я кирилова