хочете спробувати щось незвичайне? спекти своїми руками апетитний і небанальний десерт? приготуйте фруктовий бісквітний пиріг. Ділимося перевіреним покроковим рецептом смачних ласощів.
Бісквітний пиріг: рецепт
Для того щоб приготувати солодкий і пишний бісквіт, потрібно набір інгредієнтів для начинки і тіста.
Для того щоб замісити бісквітне тісто, візьміть:
- 4 яйця;
- 150 г пшеничного борошна;
- 150 г цукрового піску;
- 0,5 ч. Л. Розпушувача.
Для апетитною фруктової начинки знадобиться:
- 200 г сметани;
- 200 г консервованих персиків;
- 50 г цукру;
- цукрова пудра для декору.
При бажанні замініть персики іншими консервованими фруктами.
Якщо у вас є солодка консервація, то зможете насолоджуватися цим соковитим пирогом в будь-який час року.
читайте також: бісквіт: рецепт з яблуками
Як приготувати солодкий бісквітний пиріг
Приготувати і спекти пиріг нескладно. Дотримуйтесь покрокової інструкції:
- перед тим як зробити бісквіт, просійте борошно;
- збийте яйця;
- всипте цукор;
- додайте в тісто розпушувач і пшеничне борошно;
- змастіть глибоку форму для випічки вершковим маслом;
- перелийте тісто;
- відправте в розпечену духовку на 25-30 хвилин;
- охолоджуємо бісквіт кілька годин на решітці;
- зрізаємо гострим ножем верхівку.
А далі робимо так:
- ріжемо солодкий м’якуш коржа;
- виймаємо внутрішність бісквіта, залишаючи лише бісквітну кошик;
- ріжемо персики;
- солодкий м’якуш дрібно нарізаємо квадратиками;
- збиваємо цукор зі сметаною, додаємо нарізаний м’якуш пирога і фрукти;
- поміщаємо начинку всередину солодкої кошики;
- прикрашаємо верхівку пирога залишками персиків і бісквіта;
- присипаємо зверху цукровою пудрою.
Прикрасьте пиріг на свій розсуд. Для декору підійде вершковий сир, тертий шоколад, збиті вершки і будь-які інші смачні інгредієнти на ваш розсуд. Головне – не переборщити з солодкістю.
Цей простий рецепт бісквіта сподобається всім. Після першої ж проби він увійде в вашу золоту колекцію десертів.
А які солодкі пироги готуєте ви?
читайте також: солодкий пиріг на швидку руку з варенням