Словосполучення “суп з редьки” звучить незрозуміло і навіть лякаюче, але насправді це не страшно, а навпаки корисно. У процесі варіння різкий смак редьки стає більш округлим, а інші учасники процесу не дають їй перетягти ковдру на себе. При бажанні можна пофантазувати і додати інші овочі, з яких зазвичай готують такого роду супи – від брокколі або шпинату до фенхелю або моркви. Нічого аристократичного зрозуміло, не доводиться – просто домашній, зігріваючий суп.

4 порції

800 р. редьки (маргеланской або дайкона)
2 ст. л. рослинної олії
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 черешок селери
1 ч. л. насіння фенхелю
кілька гілочок кропу, петрушки, лавровий лист
100 мл вершків 22%
сіль
перець

Дрібно наріжте цибулю, часник і черешкова селера, не дуже піклуючись про акуратності, розігрійте в каструлі рослинне масло і почніть обсмажувати овочі. Додайте чайну ложку роздавлених в ступці насіння фенхелю і розмішайте. Коли редьку очистіть і нарежете великими кубиками – додайте і її теж. Влийте півлітра води або бульйону, щоб тільки покрити овочі, закиньте зелень і готуйте на мінімальному вогні під кришкою до розм’якшення редьки. Після закінчення варіння влийте вершки, подрібніть блендером до деякого подібності, однорідності, і приправте сіллю і перцем.

Для того, щоб зробити нудний суп-пюре трохи більш ошатним, можна злегка збризнути його оливковою олією, додати нарізаний чилі, зелену цибулю, кінзу, кунжутне або гарбузове насіння і так далі.