Пікантний смак сирного хліба чудово поєднується і з ранковою кавою, і з обіднім супом. Приготувати його в хлібопічці нескладно, а результат перевершить всі очікування, хлібець виходить пишним, рум’яне, з неповторним ароматом сиру і пряних трав!

Інгредієнти:
Борошно пшеничне – 0,5 кг.
Дріжджі сухі – 1 чайна ложка
Сіль – 1,5 чайних ложки
Цукор – 2 чайні ложки
Масло вершкове – 3 ст. ложки
Вода – 200 мл
Сир твердий – 150 гр.
Пряні трави – за смаком (кріп, розмарин, чебрець і т. д.)

Отже:
1. Борошно потрібно просіяти. Якщо в інструкції до хлібопічки сказано додавати сухі продукти в першу чергу, то прямо в контейнер ХП.
2. Сир натираємо на крупній тертці. Невелику частину, приблизно чверть, відкладаємо в сторону.
3. Більшу частину сиру додаємо в борошно і обвалюємо в ній.
4. Додаємо всі інші інгредієнти. Масло краще попередньо трохи зігріти, щоб стало м’яким. Воду теж — до температури людського тіла або трохи тепліше.
5. Включаємо хлібопічку. Режим «Основний». Не забуваємо вибрати вагу буханця, колір і товщину скоринки.
6. Збиваємо жовток.
7. За 10 хвилин до закінчення випікання відкриємо ХП і змащуємо буханець збитим жовтком, а зверху посипаємо залишками сиру.

Приємного апетиту!