Весна – час задуматися про смачне та корисне, щоб до літа дзеркало не стало вашим ворогом. Пропонуємо спробувати оригінальний рецепт сирників.
Інгредієнти з розрахунку на 4 порції:
Сир – 500 гр.
Манка – 25 гр.
Цукор ванільний – 30 гр.
Цукрова пудра – 15 гр.
Фініки – 5 штук
Горіхи – 30 гр.
Куряче яйце – 1 шт.
Кукурудзяна мука (полента)
Сметана – пару ложок
1. У глибокій мисці добре розімніть сир.
2. Додайте яйце, цукор, пудру, манку і борошно. Добре перемішайте і додайте дрібно порізані фініки і роздроблені горіхи.
3. На піднос або стіл насипте кукурудзяне борошно (поленту), поруч сформуйте 12 сирників і ретельно обсипте їх полентою з усіх боків.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте сирники на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
5. Зменшіть вогонь і продовжуйте обсмажувати на повільному вогні ще кілька хвилин під кришкою. Або ж викладіть на деко і доведіть до готовності в розігрітій духовці протягом 2-3 хвилин, це додасть їм пишноти.
6. Перед подачею на стіл додайте сметану і кілька шматочків
фініків і посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Посилання по темі:
Сімейні рецепти – бабусині сирні пончики