Весна – час задуматися про смачне та корисне, щоб до літа дзеркало не стало вашим ворогом. Пропонуємо спробувати оригінальний рецепт сирників.

Інгредієнти з розрахунку на 4 порції:

Сир – 500 гр.
Манка – 25 гр.
Цукор ванільний – 30 гр.
Цукрова пудра – 15 гр.
Фініки – 5 штук
Горіхи – 30 гр.
Куряче яйце – 1 шт.
Кукурудзяна мука (полента)
Сметана – пару ложок

1. У глибокій мисці добре розімніть сир.

2. Додайте яйце, цукор, пудру, манку і борошно. Добре перемішайте і додайте дрібно порізані фініки і роздроблені горіхи.

3. На піднос або стіл насипте кукурудзяне борошно (поленту), поруч сформуйте 12 сирників і ретельно обсипте їх полентою з усіх боків.

4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте сирники на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

5. Зменшіть вогонь і продовжуйте обсмажувати на повільному вогні ще кілька хвилин під кришкою. Або ж викладіть на деко і доведіть до готовності в розігрітій духовці протягом 2-3 хвилин, це додасть їм пишноти.

6. Перед подачею на стіл додайте сметану і кілька шматочків
фініків і посипте цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Сырники с кукурузной мукой, орехами и финиками

Посилання по темі:

Сімейні рецепти – бабусині сирні пончики