Передноворічний настрій, метушня з подарунками та корпоративні свята. Приділіть хвилинку сім’ї і спечіть чудовий торт «Тірамісу в домашніх умовах. Діти будуть у захваті!

Інгредієнти:

Для бісквіта:

– 4 яйця
– 2/3 ст. цукру
– 2/3 скл. борошна
– 1/3 ст. крохмалю
– 1 ч. л. ванільного екстракту
– 2 ст. л. цукрової пудри

Для мусу:

– 500 г маскарпоне
– 1 ст. вершків
– 1 ст. міцної кави
– 4 жовтки
– 1/3 ст. цукру
– 1 ст. л. Марсали (або мигдального, кавового лікеру)
– тертий шоколад або какао

Приготування:

1) Розігріти духовку до 160°С. Застелити форму (діаметром 15-16 см) папером для випічки.

2) Відокремити білки від жовтків. Білки збити до утворення піни. Додати поступово 1/3 ст. цукру, продовжуючи збивати до м’яких піків.

3) Жовтки збити з цукром в окремому посуді, поки маса не загусне. Додати ванільний екстракт.

4) Просіяти борошно і крохмаль і всипати в жовтки, акуратно перемішуючи.

5) 1/3 частину збитих білків з’єднати з жовтковою масою і перемішати круговими рухами знизу вгору. Додати інші білки.

6) З половини тіста, з допомогою кондитерського мішка, видавити на деко смужки, ледь стосуються один одного. Присипати цукровою пудрою і випікати 15-20 хвилин до появи золотистої скоринки.

7) Інше тісто викласти в підготовлену форму і випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Бісквіт і “пальчики” повністю остудити.

8) Для мусу збити на гарячій водяній бані жовтки з цукром і 1/4 ст. кави, поки маса не загусне, близько 10 хвилин (таким чином, жовтки проходять необхідну термічну обробку). Стежити, щоб вода в каструлі не кипіла, інакше жовтки просто зваряться. Злегка остудити.

9) Збити маскарпоне і ввести в нього в два прийоми жовткову масу. Окремо збити вершки. Також у два прийоми додати їх в крем.

10) Збірка торта: змішати залишився кави з вином або лікером. Просочити цією сумішшю остиглий, розрізаний на два коржа, бісквіт. В рознімної формі (діаметром 20 см) викласти по колу “пальчики”. Покласти один корж на дно форми. Викласти половину крему і зверху присипати тертим шоколадом або какао. Накрити другим коржем, викласти залишився крем і зверху знову присипати тертим шоколадом або какао. Дати просочитися протягом, як мінімум, 6 годин. Прикрасити торт за смаком.

* Можна використовувати готове куповане печиво “Savoiardi”. В цьому випадку необхідно буде спекти тільки бісквіт, взявши для нього лише половину вказаних вище інгредієнтів.

Посилання по темі:

Шоколадний рулет з черносмородиновим мусом
Гранатово-журавлинний напій
Хурма з медом