Думаєте, що приготувати на День Святого Валентина? Тоді цей рецепт для вас!

Білосніжний торт, а на розрізі – червоний оксамитовий бісквіт. Несподівано і дуже підходить для романтичної вечері.

Для бісквіта:

4 яйця
100г цукру
60г борошна
20г крохмалю
30г какао
30г розтопленого масла
1чл червоного харчового барвника

Крем:

300мл вершків для збивання (від 33%)
2 стл цукру

Прикраса:

100г білого шоколаду
100г малини

форма 23 см
духовка 200С

4 жовтки збийте з половиною норми цукру (50г) в пишний світлий крем, потім білки збийте до щільної піни, додайте цукор, що залишився і збивайте до щільності і блиску.

Змішайте обидві маси.

Торт Красный бархат

Всипте просіяні разом 60г борошна, 20 г крохмалю і 30г какао.

Торт Красный бархат

Розмішайте ложкою від краю до середини, опускаючи тісто в центр миски.

Торт Красный бархат

Додайте по краю 30г розтопленого негорячего масла і барвник, перемішайте.

Торт Красный бархат

Вилийте в змащену маслом і посипану борошном форму (20-23см).

Торт Красный бархат

Випікайте 25 хвилин, перевірте паличкою.
Охолодіть 5 хвилин у формі, а потім на решітці.

Торт Красный бархат

Дайте вистоятися 8 годин (не менше) для зміцнення м’якушки, а потім розріжте навпіл. Збийте 300г вершків, додайте цукор, перемішайте і промажте торт.

Торт Красный бархат

Накрийте другою половиною і повапните вершками повністю.

Торт Красный бархат

Посипте натертим шоколадом (100г) і прикрасьте ягодами (це вже перед подачею).

Торт Красный бархат