Думаєте, що приготувати на День Святого Валентина? Тоді цей рецепт для вас!
Білосніжний торт, а на розрізі – червоний оксамитовий бісквіт. Несподівано і дуже підходить для романтичної вечері.
Для бісквіта:
4 яйця
100г цукру
60г борошна
20г крохмалю
30г какао
30г розтопленого масла
1чл червоного харчового барвника
Крем:
300мл вершків для збивання (від 33%)
2 стл цукру
Прикраса:
100г білого шоколаду
100г малини
форма 23 см
духовка 200С
4 жовтки збийте з половиною норми цукру (50г) в пишний світлий крем, потім білки збийте до щільної піни, додайте цукор, що залишився і збивайте до щільності і блиску.
Змішайте обидві маси.
Всипте просіяні разом 60г борошна, 20 г крохмалю і 30г какао.
Розмішайте ложкою від краю до середини, опускаючи тісто в центр миски.
Додайте по краю 30г розтопленого негорячего масла і барвник, перемішайте.
Вилийте в змащену маслом і посипану борошном форму (20-23см).
Випікайте 25 хвилин, перевірте паличкою.
Охолодіть 5 хвилин у формі, а потім на решітці.
Дайте вистоятися 8 годин (не менше) для зміцнення м’якушки, а потім розріжте навпіл. Збийте 300г вершків, додайте цукор, перемішайте і промажте торт.
Накрийте другою половиною і повапните вершками повністю.
Посипте натертим шоколадом (100г) і прикрасьте ягодами (це вже перед подачею).